Вторник, 02 Ноември 2021 13:18
Румен Радев се срещна с президента на Европейската конфедерация по волейбол

Държавният глава Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 президента на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич и президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. В разговора беше обсъдено развитието на спорта и популяризирането му сред младите хора в Европа.

Александър Боричич изрази задоволство от одобряването на съвместната кандидатура на България и Италия, заедно с Република Северна Македония и Украйна, за домакинство на европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. „България има богат опит в организацията на волейболни първенства“, отбеляза гостът.

Румен Радев запозна Александър Боричич с инициативата „Спортувай с президента“, която се провежда под патронажа на държавния глава с цел да стимулира физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

 

38962101

Александър Боричич връчи на Румен Радев почетен плакет на Европейската конфедерация по волейбол за приноса на българския държавен глава за насърчаване на спорта сред младите хора и подкрепата му за волейбола.