Неделя, 03 Октомври 2021 23:50
Алекс Николов и Денис Карягин: Не успяхме да победим заради многото грешки
Снимка: Костадин Андонов/БФВ
 
Александър Николов и Денис Карягин посрещнаха със смесени чувства края на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години – престижно класиране в топ 6, но загуба от Белгия с 1:3 в мача за 5-ото място.
 
„Оспорван мач с много грешки, заради които не успяхме да победим Белгия. Успявахме да си посрещнем топката, но след това не организирахме успешни контраатаки“, каза Николов.
 
Алекс завърши на първо място в индивидуалната класация за изпълнители на сервис с 21 аса, колкото има и Тукхтех от Иран.
 
          „Имах два аса в първия гейм и след това цели два гейма, за да направя поне един ас и да съм категорично първи. Но какво да се направи. Пак съм първи, но заедно с някой друг“, допълни Николов.
 
          Преди шампионата за мъже до 21 години той спечели сребърен медал на Световното първенство за юноши до 19 г.
 
„Със сигурност това беше най-интензивното ми лято. Три месеца и половина бяхме на лагер с 10 дни почивка. Но беше много удовлетворяващо лято. Много се надявам феновете да ни подкрепят. Особено в тежките моменти, когато са ни най-нужни“, каза Алекс и поздрави баща си Владимир Николов, който днес празнува рожден ден.
 
Денис Карягин също отчете многото грешки, които ни костваха победата, но изрази оптимизъм за бъдещото развитие на мъжкия ни волейбол.
 
„За жалост това не е първият мач, който не успяваме да спечелим. Белгия игра много добре, а на нас не ни достигна малко. Но именно заради тези малки неща ни победиха. Играха малко по-добре от нас и спечелиха мача. Когато играеш с класни отбори и допускаш много непредизвикани грешки е трудно да победиш. Това се доказа както днес, така и в други мачове. Ще работим, за да подобряваме играта си и се надявам да се представяме много по-добре. За съжаление това, което искаше целият отбор не се получи, но това е спортът. Един ден печелиш, друг път – губиш. Сега се връщаме по клубовете и започваме да работим усърдно. Всички трябва да продължим да се развиваме във всички аспекти на играта. Но това става само с много работа. Заедно с момчетата до 19 години имаме отбор, който в бъдеще може да радва България“, каза Карягин.

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.