Сряда, 29 Септември 2021 21:44
Симеон Добрев и Любчо Янков: Липсва ни концентрация във важните моменти
Снимка: Костадин Андонов/БФВ
Либерото Симеон Добрев и центърът Любчо Янков заявиха след загубата от Бразилия с 0:3 на Световното първенство в София, че концентрацията е основното, което липсва на националния ни отбор за мъже до 21 години, за да надделее над най-силните отбори в тази възрастова група.
 
„Липсва ни малко концентрация във важните моменти и малко късмет. Винаги на голям форум не ни достига малко, губим с 2:3 и отпадаме в ключов момент. Близо сме да направим нещо голямо, но това не ни достига. Сега ни предстоят още две срещи и трябва се отърсим от тези загуби, като вчерашната беше много емоционална, което доведе до емоционален срив, за което се извиняваме на всички. Днес просто не можахме да се противопоставим на блокадата на Бразилия, отново изгубихме концентрация, но се надяваме в следващия мач да покажем това, което можем“, каза Симеон Добрев.
 
„Определено концентрацията е нещото, което не ни достига. Както в началото на гейма, така и в много ключови моменти и в края. Много е важно да запазим концентрация от първия момент до края. Най-важното за предстоящите мачове е да се отърсим от загубите, особено тази от Полша с 2:3, защото те ни действат емоционално и може би затова ни бяга концентрацията“, заяви Любчо Янков.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.