Сряда, 29 Септември 2021 21:06
България не успя да се противопостави на Бразилия, излиза срещу Чехия за 5-8 място
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 21 години загуби от Бразилия с 0:3 (14:25, 21:25, 15:25) в последния си мач от втората фаза на световното първенство в София. Така нашите записаха три загуби в група F и завършиха на четвърта позиция с 1 спечелена точка. Двубоят бе без значение, като и двата тима ще играят за 5-8 място. Срещата единствено бе фактор за следващия съперник в осмицата.

Загубата определи националите да се изправят срещу Чехия в полуфинален мач за 5-8 място на Мондиала. Чехите завършиха на трето място в група Е в Италия, след като загубиха от Аржентина с 2:3. Бразилия ще играе срещу четвъртия Белгия.

Селекционерът Найден Найденов направи една промяна в стартовия състав. До края на мача даде възможност на повечето момчета за изява.

Състав на България: Любослав Телкийски, Денис Карягин, Александър Иванов, Самуил Вълчинов, Лазар Бучков, Любчо Янков, Симеон Добрев – либеро (Цветослав Николовски, Стоил Палев, Георги Татаров, Руси Желев)

 

MU 21 BUL vs BRA10 3

След тежката загубата от Полша, която ни лиши от участие на полуфинали в Италия, в този двубой нашите нямаха нужните съпротивителни сили. Началото бе неуверено. Разсеяно посрещане и по-малка концентрация доведе до предимство за бразилците, които поведоха с 11:6. До края нашите не успяха да излязат от тази негативна ситуация. Бразилия увеличи преднината на 20:10 и спечели първия гейм с разгромна разлика.

 

83932201

Тимът ни показа друго лице във втората част, но изпусна страхотна възможност да изравни развоя след множество грешки. В началото България поведе с 4:1, а три бомбени сервиса на Денис Карягин доведоха до по-голяма разлика - 8:3. След успешното начало момчетата ни пропиляха комфортната преднина и бразилците изравниха при 14:14. Все пак съставът ни преодоля кризисната ситуация и отново се откъсна с три точки - 17:14. И за пореден път настъпи обрат, като съперникът изравни при 21:21. В този важен момент нашите се сринаха. Три поредни грешки доведоха до 24:21 за Бразилия и съперникът взе гейма, като поведе с 2:0.

 

MU 21 BUL vs BRA29 3

Това повлия на националите ни и в третата част те нямаха същите съпротивителни сили. Бразилците владееха събитията и отново наложиха волята си, като затвориха мача в три гейма.

Двубоите за 5-8 място са в Италия. Волейболистите на България заминават за Карбония, като на 2 октомври се изправят срещу Чехия.

 

MU 21 BUL vs BRA31 -1

 БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.