Вторник, 21 Септември 2021 17:47
Пресконференция на старши-треньорите преди  Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години

Старши-треньорите на отборите от Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. в група B и група D, които ще играят мачовете си в София, ще вземат участие в официалната пресконференция преди старта на шампионата.

            Срещата с медиите ще се проведе в 13 часа утре (22 септември) в зала „Левски София“.

            В нея ще вземат участие старши-треньорите на: България - Найден Найденов, Куба – Хесус Крус, Бахрейн – Исанайе Рамирес, Полша – Даниел Плински, Русия – Михаил Николаев, Бразилия – Джоване Гавио, Канада – Раян Марсден и Камерун – Алберт Литуанг.

Световното първенство за мъже до 21 години в България и Италия е от 23 септември до 3 октомври 2021 г., а мачовете у нас ще се играят в спортна зала „Левски София“. България е в група В с Куба, Бахрейн и Полша. У нас ще се играят и мачовете от Група D, в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада. Другите две групи са в Италия.

Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите.

В първия си мач националният ни отбор ще играе срещу Бахрейн на 23 септември от 19 часа в спортна зала „Левски София“. На 24 септември от 19 часа България излиза срещу Куба. На 25 септември от 19 часа селекцията на Найден Найденов се изправя срещу Полша.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.