Четвъртък, 16 Септември 2021 18:58
Националният отбор на България за девойки U18 заминава за Световното в Мексико
Снимка: Бончук Андонов/БФВ

Националният отбор на България за девойки под 18 години, който е воден от Атанас Петров, заминава на 17 септември за участие на Световното първенство в Мексико. Шампионатът ще се проведе от 20 до 26 септември в град Дуранго. Тимът ни е в група D заедно с отборите на Аржентина, Бразилия, Русия и Словакия.

Волейболистки и щаб отпътуват рано сутринта в 07:00 часа от летище „София“, като ще имат четири различни полета и труден 36-часов преход до крайната дестинация.

Състав на България за Световното първенство:

Разпределители:

Маргарита Гунчева - Марица

Симона Анастасова - Казанлък

Диагонали:

Ива Дудова - Марица

Виктория Димитрова – ЦСКА

Центрове:

Елена Коларова – Дея

Ивайла Чавдарова – Казанлък

Боряна Ангелова – Марица

Посрещачи:

Виктория Коева – Марица

Дияна Борисова – Марица

Христина Пеева – Казанлък

Либера:

Ивайла Евлогиева – ЦСКА

Йоана Докова – Марица

„Водихме подготовка в Казанлък. Имахме желание да проведем контроли с национални отбори на Румъния и Турция в тази възрастова група, но не се получиха нещата. Затова имахме две проверки с женските отбори на Динамо (Букурещ) и КСМ Търговище в Румъния“, коментира старши-треньорът Атанас Петров.

„Групата ни е тежка, но излизаме да се борим за победа във всеки мач и да дадем най-доброто от себе си. Искам да изкажа благодарности на хората, които ни помагаха по време на подготовката, но няма да пътуват с нас - Александър Стоянов - физическа подготовка и Николай Калчев - физиотерапевт“, допълни още селекционерът.