Вторник, 31 Август 2021 22:21
Турция на полуфинал на ЕвроВолей след категоричен успех над Полша
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Женският национален отбор на Турция стана втория полуфиналист на Европейското първенство 2021. Представителките на южната ни съседка се наложиха убедително над Полша с 3:0 (25:18, 25:14, 25:23 ) в четвъртфинален двубой в зала „Колодрума“. В първия мач от програмата на четвъртфиналите в Пловдив съставът на Нидерландия отстрани Швеция също с 3:0.

С този успех момичетата на Джовани Гуидети ще участват в спора за медалите в Белград, като са един от фаворитите за медал. На шампионата през 2019 година волейболистките на Турция завършиха със сребърните отличия, като сега продължават уверено защитата на вицешампионската титла.

Туркините имаха превъзходство в двубоя, като не позволиха съпротива от страна на противника. В първите два гейма те взимаха аванс и го поддържаха докрай. Единствено в третата част имаше известна равностойност, която продължи до 13:13. След това Турция отбеляза точкова серия и поведе с 16:13. Въпреки всички усилия на полакините до края тимът съхрани преднината си и отново наложи волята си за крайното 3:0.