Събота, 28 Август 2021 19:54
Нидерландия на четвъртфинал, очаква победителя България – Швеция
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Женският национален отбор на Нидерландия се класира за 1/4-финал на Европейското първенство 2021 в Пловдив. „Лалетата“ надиграха Германия с 3:1 (25:22, 23:25, 25:19, 25:23 ) в зала „Колодрума“. Така волейболистките от Ниската земя очакват за съперник победителя от двубоя България – Швеция, който започва в 20:30 часа.

Получи се страхотна битка с истинско противопоставяне между равностойни съперници, интересни разигравания и много емоции. Паритетът в играта доведе до размяна на първите два гейма, като последователно съперниците се наложиха в решителните моменти и с минимална разлика. В следващите минути „лалетата“ показаха повече концентрация и издържливост.

Третата част също започна точка за точка до средата, след което нидерландките направиха разлика от шест точки. Това спря устремът на Бундестима, който не можа да се съвземе и отстъпи. Германките се опитаха да се върнат в четвъртия гейм, като отново последва равностойност до 20:20. В този момент Нидерландия се откъсна с две точки 22:20, запази разликата докрай и триумфира с крайното 3:1.

 

Българска федерация по волейбол изказва благодарност към своите партньори: Лидл, Деворекс, Спорт Депо, Министерство на туризма, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта, Спортен тотализатор.