Събота, 28 Август 2021 17:09
България U19 завърши с категорична победа в груповата фаза на Световното в Иран
Снимка: fivb.com

Националният отбор на България за юноши под 19 години завърши с победа на Световното първенство в Иран. Момчетата на Мартин Стоев надиграха категорично Камерун с 3:0 (25:19, 25:19, 25:19) в последния си мач от група С в Техеран.

Така „лъвчетата“ приключиха на втора позиция в крайното класиране на групата с три победи, една загуба и 9 точки. Първенец стана Русия с четири успеха и пълен актив от 12 точки. Камерун остана на пето място без успех и без спечелена точка.

С това националите ни ще играят във втора фаза на шампионата – 1/8 финали. В нея продължават първите четири от всяка група, като два по два потоците се кръстосват и се играе по схемата 1-4 и 2-3. Българските волейболисти ще се изправят срещу третия от група D – Египет, в плейофен мач, за определяне на първа и втора осмица. Срещите са на 30 август (понеделник), като все още не са ясни часовете.

Родните представители доминираха над съперника, като основно оръжие бе добрия сервис.

Най-резултатен бе Георги Татаров с 15 точки (1 ас, 1 блокада), с 13 се отчете Александър Николов (4 аса). Борис Начев завърши с 11 точки (1 ас, 3 блокади). 

Статистика от мача можете да видите тук.

Класиране в груповата фаза на Световното вижте тук.