Понеделник, 21 Юни 2021 15:04
Министър Кузманов с поздравителен адрес до волейболните националки
Снимка: cev.lu

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до момичетата от националния отбор на България по волейбол за титлата в Златната лига. Състезателките на Иван Петков се наложиха над Хърватия с 3:1 гейма във финалната среща в Русе.

С успеха си в Златната лига българките си осигуриха участие в Чалъндж турнира догодина, който може да ги изпрати в Лигата на нациите през 2023 година.

С Вашия успех Вие доказахте своята класа, силния отборен дух и неизчерпаемата воля за победа. Зарадвахте спортната ни общност и демонстрирахте професионализма на нашата школа по волейбол, която представяте убедително и достойно. Благодарение на Вашия талант и упоритост България триумфира за втори път в Златната лига! Вярвам във Вашите бъдещи победи на Европейското първенство в България, Сърбия, Хърватия и Румъния в края на лятото, както и на Чалъндж турнира идната година! Триумфът в Златната лига Ви дава отлична възможност да се класирате за Лигата на нациите и отново да мерите сили с най-добрите отбори в света, сред които безспорно сте и Вие“, пише в поздравлението си министър Кузманов.