Събота, 19 Юни 2021 21:30
Открито писмо до Министерстъра на финансите
Снимка: архив

До г-н Асен Василев,

Министър на финансите на Република България

Уважаеми г-н Василев,

В последните десетилетия българският спорт се бори с осигуряването на финансиране при изключително тежки условия. Този факт води до болезнена липса на резултати, на каквито бяхме свикнали в миналото.

Все по-малко са организациите, които имат възможност и желание да финансират спорта, като сред най-постоянните със значим принос са компаниите от хазартния сектор.

Един от дългогодишните партньори на БФ Волейбол е eFbet. Компанията е допринесла много за финансовата стабилност на федерацията и дава възможност да осигурим най-добри условия за подготовка на нашите национални състезатели от различни възрасти и пол, както домакински форуми, които да дадат възможност на българския волейболен фен да се докосне до спорт от най-висок ранг.

Отправяме апел към българското правителство, министерство на финансите и към Вас в качеството Ви на министър на финансите. Нека приносът на компаниите от хазартния сектор, и конкретно eFbet, към българския спорт бъде отчетен при решения за включването им в различни списъци, както и свързаната с това публична комуникация. Евентуално ревизиране на спонсорската политика на тези фирми би се отразила изключително негативно на спортове, които продължават да се борят за резултати на най-високо ниво. Такъв вярваме е българският волейбол.

С уважение,

Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол