Събота, 19 Юни 2021 23:48
Иван Петков: Очаквам победа във финала срещу труден съперник, какъвто е Хърватия
Снимка: cev.lu

Публиката направо ни стъписа, каза треньорът на Чехия

Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за жени Иван Петков благодари на феновете в Русе след победата над Чехия с 3:0 в полуфинала от Европейската златна лига и сподели, че очаква труден, но успешен финал срещу Хърватия.

"Поздравления за състезателките и двойно повече за публиката. Създадоха страхотна атмосфера, която ни даде стимул. Аз съм от треньорите, които винаги имат забележки. Допуснахме елементарни грешки, но съм удовлетворен от желанието и успеха. Във финала очаквам победа срещу труден съперник, какъвто е отборът на Хърватия“, каза Иван Петков.

Наставникът на Чехия Йоан Атанасопулос също започна коментара си за мача с думи за феновете.

„Публиката в залата буквално ни стъписа в първия гейм. Страхотна атмосфера, която обаче не беше добра за нас. Все пак от година и половина не сме играли пред такива фенове. Върнахме се през втората част, борихме се, но в крайна сметка заслужена победа за България. Желая им успех“, каза Атанасопулос.

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Ефбет, ЛИДЛ, Спорт Депот, Ереа, Първа инвестиционна банка, Виваком, Министерство на туризма, Спортен Тотализатор, Министерство на младежта и спорта, Деворекс, Община Русе.