Събота, 05 Юни 2021 23:43
Иван Петков: Доминирахме над Украйна, но трябваше да сме по-убедителни
Снимка: cev.lu

Играхме като едно цяло, каза Мирослава Паскова

Старши-треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков беше доволен от победата над Украйна в Златната лига, но отново наблегна на многото работа, която чака щаба му и момичетата.

„Нашият отбор беше фаворит и беше явно, че доминира в мача. Видно беше, че сме по-стойностният отбор, но трябваше да го покажем малко по- убедителна игра. Определено на перфектните ситуации играхме добре, но след защита и при по-негативни топки имахме колебания. Със сигурност имаме какво да надграждаме в атака и на блок“, каза Петков.

​Той обяви, че амбициите за финалната четворка в Русе остават същите, а именно – спечелване на Златната лига.

​„Който и отбор да дойде, амбициите си остават същите. Най-важното е да се подготвим възможно най-добре. Сега имаме две седмици и трябва да ги използваме максимално.“

Мирослава Паскова беше най-резултатна за победата на българките с 15 точки.

 

thumbnail AM7I8300

„Справихме се чудесно. Треньорският щаб върши страхотна работа, но мисля, че и ние свършихме добре нашата и играхме като едно цяло. Смятам, че се сработваме все по-добре с всеки следващ мач. Естествено, има какво да се желае, но до Европейското първенство има много време и се надявам да се представим добре там. Както и на финалната четворка на Златната лига в Русе. Амбицията ни е триумфираме на Лигата. Даваме всичко от себе си и респективно очакваме да спечелим всичко“, каза Паскова.

БФВолейбол благодари на своите партньори: Ефбет, ЛИДЛ, Спорт Депот, Ереа, Първа инвестиционна банка, Виваком, Министерство на туризма, Спортен Тотализатор, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта.