Събота, 05 Юни 2021 18:15
Алекс Грозданов (в ляво) няма да играе в следващите мачове от Лигата на нациите
Алекс Грозданов (в ляво) няма да играе в следващите мачове от Лигата на нациите Снимка: fivb.com

Един от основните състезатели на мъжкия национален отбор - Алекс Грозданов, няма да участва в повече срещи от Лигата на нациите. 208-сантиметровият център има травма в коляното, която получи непосредствено преди заминаването за приятелските срещи в Словения. Направеният ядрено-магнитен резонанс показа, че няма разкъсвания или други изменения и от медицинския щаб се надяваха да бъде на линия за двубоите в Римини. Грозданов участва в два мача, но коляното му се подуваше и състоянието му изискваше допълнителна пауза.

С оглед на ограничените възможности за физиотерапия и допълнителни прегледи в балона бе решено да се потърси адекватно решение на проблема. След контакт с новия клуб на Алекс - "Монца", бе организиран преглед в Милано и състезателят напусна днес хотела на отбора.

Проблем с коляното на тренировка в Римини получи и посрещачът Гордан Люцканов, като утре той трябва да мине на медицински плеглед. Мартин Атанасов пък пострада също по време на занимание, като при блокада топката обърна кутрето на дясната му ръка. Очаква се шампионът на Турция да бъде на линия за третия кръг от мачове.

 

435320210528130854

По време на срещата с Канада капитанът Цветан Соколов получи възпаление на нервно окончание в гърба, а либерото Владислав Иванов - контрактура в дясното бедро. Иванов няма да попадне в групата за мача с Иран довечера, докато Соколов е в състава, но едва ли ще започне като титуляр.