Петък, 04 Юни 2021 11:14
Нася Димитрова: Ще бъдем на топ ниво за Европейското първенство
Снимка: bvf.bg

Искаме трофея от Златната лига, потвърди амбициите на отбора центърът на националния отбор по волейбол за жени

Центърът на женския ни национален отбор по волейбол Нася Димитрова изрази надежда тимът ни да спечели Европейската златна лига и да бъде на топ ниво за Европейското първенство, на което един от домакините е Пловдив.

Отново в Пловдив - от 20,30 часа днес България играе първия си мач от група "В" от Златната лига със Словакия в зала „Колодрума“. В същия час в събота срещаме Украйна. Женският ни отбор излиза за първи път пред публиката в страхотната пловдивска зала.

„Усещането е малко странно, защото досега съм била тук само с „Марица“ и имам едни от най-хубавите си спомени от мачовете в Шампионската лига. Именно от „Колодрума“ започна всичко с Шампионската лига. Надявам се сега всичко да бъде наред и с националния отбор и да вземем категорично предстоящите два мача“, каза Нася.

„Въпреки че изискванията са публиката в залата да бъде до 50%, мисля, че ще бъде също толкова хубаво, както беше и преди с мачовете на „Марица“. След тази една година, в която играехме без публика, сега вероятно ще ни е малко странно, но със сигурност ще е по-приятно, защото емоцията е много по-различна“, допълни Димитрова.

„Категорични сме, че искаме да спечелим трофея от Златната лига на финалната четворка в Русе. Убедена съм, че нашият отбор заслужава да е на челните места. Някои от основните ни играчи се завърнаха в националния отбор и направихме много здрав колектив. Надявам се с всеки един мач и с всяка тренировка заедно с Иван Петков и неговия щаб, че ще бъдем на топ ниво за Европейското първенство“, завърши Димитрова.

Билетите за мачовете в зала „Колодрума“ са в продажба в мрежата на "Евентим".  https://www.eventim.bg/bg/bileti/evropeyska-zlatna-liga-2021-plovdiv-mnogofunkcionalna-sportna-zala-kolodrum-563810/event.html

БФВолейбол благодари на своите партньори: Ефбет, ЛИДЛ, Спорт Депот, Ереа, Първа инвестиционна банка, Виваком, Министерство на туризма, Спортен Тотализатор, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта.