Четвъртък, 05 Септември 2019 13:33
Иван Петков: Вървим в правилната посока
Женският национален отбор на България отстъпи на Сърбия с 0:3 гейма на четвъртфиналите на Европейското първенство 2019, като прекратява по-нататъшно участие в шампионата. Въпреки, че не успяха да се класират за полуфинали, националките ни отбелязват прогрес и завършват в Топ 8 на Европа, като са сред най-добрите за първи път след 2009 година.
 
"Борихме се, имахме нашите възможности в този мач, не само в третата част, но и в първите два гейма. Допуснахме обаче доста дребни грешки. Не успяхме да бъдем по-организирани, както в предишните срещи. Не се получи играта ни на блок и на сервис. Явно, на този момент не сме дорасли да надиграем Сърбия. Съперникът ни превъзхождаше по качество на игра, както и в отделните елементи, особено на атака“, заяви селекционерът на България Иван Петков.
 
„Като цяло обаче обобщението е, че вървим в правилната посока. Сега тепърва ще правим анализи и ще коментираме за да можем най-точно да преценим върху както трябва да се набляга за развитието на състава. Амбициите ни са по-големи от присъствие в осмицата на европейското. Искаме да надграждаме и да бъдем сред топ-отборите в Европа, да се борим за медалите. За това е обаче е нужно време за да се изгради този отбор и да бъде боеспособен. Затова ще продължим да работим и ще вървим по този път, по който сме поели", завърши Иван Петков.