Четвъртък, 05 Септември 2019 10:00
Мненията на треньорите от потока в Кайро на световното първенство U18

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години започва участие в световното първенство в Кайро (Египет). Нашите момичета са в предварителна група D, заедно с отборите на Япония, Турция, Перу и Конго. Първите четири от всяка група продължават във втората фаза. Тимът ни стартира на 5 септември с мач срещу Перу от 11:00 ч (б.в). Ето изявленията на треньора на България Стоян Гунчев, както и някои от другите специалисти от единия поток, който играе в една и съща зала в Кайро, преди началото на Мондиала, като от пресконференцията отсъстваха треньорите на Италия и Тайланд. Съставите от другият поток играят в град Исмаилия:

 

Стоян Гунчев, България: Момичетата могат да видят и научат много от историята на света в Кайро. Поздравявам федерацията на Египет за организацията и благодаря за доброто отношение. За групата мога да кажа, че е много силна и не трябва да подценяваме никого, всеки един отбор е стигнал неслучайно до тук. За нашия тим мога да кажа, че е на едно доста добро ниво, момичетата са подготвени, но все пак ни чакат трудни мачове.

 

Даичи Саегуса, Япония: Искаме да покажем едно добро ниво, другото ще си дойде само. За нас е важно че сме тук и е чест да представим страната си на едно такова състезание като световно първенство.

 

 

Булент Гюнеш, Турция: Всичко е на световно ниво, както очаквахме. Първо искаме да играем добре и да покажем добра игра. Имаме много важни мачове в нашата група, надяваме се, че ще направим добро класиране в групите, след това ще мислим за другото.

 

Намаид Абдалауи, Конго: За нас е чест да бъдем на световно първенство. Благодарим на организаторите за доброто отношение. Надяваме се на добро класиране и по малко контузии.

 

Наталия Малага, Перу: Радваме се, че участваме на световно първенство. Излизаме да покажем най-доброто от подготовката ни и се надяваме на успехи в този шампионат.

 

Аржентина: Това състезание е много силно, но също така това е една добра възможност за отбора ни да натрупа опит и да покаже на какво е способен.

 

 

Дмитри Кот, Беларус: Много се радваме, че стигнахме до това световно първенство. Състезанието е един добър тест за нашия отбор. Знаем, че ще е трудно, но направихме една много добра подготовка и се надяваме на добро класиране.

 

Мариус Макареи, Румъния: Решението Кайро да е домакин на световното е много добро. Това е град,  от който момичетата могат да научат много. Те са щастливи, че могат да видят пирамидите и да се разходят из историята на Египет след мачовете. За нас е достатъчно това, че сме на мондиал, ще се борим и може би имаме шанс за присъствие сред първите шестнадесет тима.

 

Светлана Сафронова, Русия: Благодарим много на Египет за добрата организация. Световното е световно, за нас не е лесно, защото трябва да играем пет дни, а момичетата са много млади. За първи път им е да играят на световно, но и също им е много интересно. Надяваме се да играем на колкото се може на по-високо ниво и ще се борим за призово класиране.

 

Програма на мачовете от световното първенство  вижте тук.