Събота, 21 Юли 2018 17:54
Пламен Константинов говори за подготовката на тима преди световното
Пламен Константинов говори за подготовката на тима преди световното Снимка: БФВолейбол
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира стартиралата подготовка за Световното първенство в България и Италия. "Лъвовете" ще се готвят на високопланинската база Белмекен, което според специалиста е добро решение, когато се касае за определен турнир. Големият проблем пред него е свързан с множеството контузии на основни играчи и може да се стигне до ситуацията, да се повика универсалният волейболист Мирослав Градинаров. В понеделник трябва да е ясно и дали ще се ползва Георги Братоев. 
 
"Играчите идват след почивка. Травмите, които получиха на Лигата на нациите, при някои са отшумели, но при други има и въпросителни. Това са 4-5 души, но едва ли ще се изясни в близките дни, може би ще трябва малко повече време", заяви Пламен Константинов. 
 
"Големият проблем ни е свързан със сроковете за заявяване на състезателите. На 30 юли трябва да заявим 22-ма, а ние не знаем поне за 5-6 човека дали ще могат да помагат. Това е по-голямото главоболие в момента и трябва да ги дублираме с поне още по един играч на този пост" , добави още селекционерът.