Понеделник, 12 Февруари 2018 14:14
Владимир Николов се надява неговият тим Левски да надиграе ЦСКА
Владимир Николов се надява неговият тим Левски да надиграе ЦСКА
На 13 февруари (вторник) отборът на Левски София домакинства на ЦСКА, в мач от деветнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете. Двубоят е от 18:30 ч. в столичната зала "Универсиада". Вечното дерби обаче ще бъде затворено за червени привърженици, като ще се играе само пред публика на "сините". Ето какво каза треньорът на Левски София Владимир Николов за мача пред официалната фейсбук страница на клуба.
 
- Предстои ти втори мач като треньор на Левски София срещу ЦСКА. Първият го загуби, какво очакваш от този утре?
- През есента отстъпихме с 1:3 в тяхната зала и срещата беше оспорвана. Горещо се надявам утре да стигнем до победата.
 
- На мача в „Универсиада” няма да има фенове на ЦСКА. Ще загуби ли малко от блясъка си дербито?
- Винаги е хубаво, когато подобни срещи се играят пред фенове и на двата съперника. С оглед на сигурността на публиката обаче това е най-логичното решение. В залата ще има много деца, както от школата на клуба, така и от волейболното ни училище, които също са доста запалени. 
 
26952591 1542998939117362 6553805309685445870 o
 
- На мача в Бургас имаше и агитка на Левски. Изненада ли те това?
- Изключително приятно е, когато ни подкрепят феновете. В Бургас се създаде много добра атмосфера, но наши привърженици имаше също така в Добрич, в Разлог. Радвам се, че предизвикваме интерес сред тях и наистина се надявам тепърва да ги радваме с успехи.
 
- Левски София обаче загуби с 0:3 от Нефтохимик 2010. Каква беше причината?
- От спортно-техническа гледна точка това бе ефективният сервис, който изпълняваше съперникът. Играчите на Нефтохимик 2010 показаха повече майсторство и умения от нас.
 
- Очакваш ли по-различно представяне на тима срещу ЦСКА?
- Разбира се. Подобни мачове винаги имат различен заряд и атмосфера, независимо на кое място в класирането се намират двата отбора. Затова и вечното дерби е толкова специално във всеки спорт. Вярвам в потенциала на Левски София и възможностите на играчите. Надявам се да го покажат на полето.