Понеделник, 29 Август 2016 14:27
Напусна ни Румен Янчев, Президент на Националната волейболна лига
Напусна ни Румен Янчев, Президент на Националната волейболна лига

Българска федерация по волейбол с огромно прискърбие съобщава, че неочаквано в събота, 27.08.2016, е починал г-н Румен Янчев, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на „Булстрад“. 

Г-н Янчев бе изключителен приятел на Българския волейбол и в качеството си на основен рекламодател многократно е подпомагал и съдействал за организирането на почти всички големи международни прояви на Българската федерация по волейбол в последните години. 

С неговата кончинa БФВолейбол губи един истински сподвижник и радетел за успехите на любимия ни спорт.
 

БФВолейбол изразява искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Румен Янчев.
 

Вечна му памет.
 

Управителен съвет на БФВолейбол

 

Румен Янчев завършва ВФСИ „Д. А. Ценов” в Свищов през 1980г., специалност „Застрахователно дело“. От същата година е на работа в „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ и преминава през цялата йерархична стълба в дружеството.

 

Многократно специализира във водещи застрахователни и презастрахователни компании в Европа, САЩ и Япония, където се ползва с голям авторитет.

 

Румен Янчев е бил изпълнителен директор на European Reinsurance Brokers Ltd в Лондон. Регистриран е като брокер на Лондонския пазар.

 

 Румен Янчев беше и президент на Националната волейболна лига. Той и Валентин Михов стартираха превръщането на клубното ни първенство в комерсиален продукт, който да започне да носи пари на клубовете.