Петък, 15 Юли 2016 13:01
"Божур" и "Перун" запазиха разликата помежду си на върха в НОЛ

Разликата от 2 пункта между „Перун“ (Варна) и „Божур волей“ (Божурище) на върха във временното класиране в Националната отборна лига по плажен волейбол за жени се запази след края на третия кръг и варненки станаха първенец на първия полусезон. Във втория ден от премерата в Божурище между двата тима, те си размениха по още една победа и записаха равенство в премерата – 2:2 победи.

В двубоя между вторите двойки на „Божур волей“ и „Перун“, представителките на домакините Павлина Дачева & Милена Костова бяха убедителни срещу варненския тандем Никол Николова & Стефани Кьосева и го надиграха с 2:0 (21:10, 21:15) след 30 минути игра.

За мач №4 от премерата, между първите двойки на двата клуба, играещата треньорка на домакините Мария Аладжова предприе смяна и излезе за битка рамо до рамо с Кристина Бончева, която зае мястото на игралата предната вечер Рая Ценова.  Този ход обаче не бе достатъчен за Аладжова & Бончева да преодолеят силния тим на гостенките Светла Ангелова & Ирена Мишонова. В първия гейм волейболистките на „Перун“ успяха да наваксат изоставането си от 5 точки при 8:13, за да го спечелят с 21:15, а във втория вече бяха безкомпромисни за 21:10 и затвориха мача в своя полза след само 25 минути игра.

Така първенец на първия полусезон с 10 пункта стана отборът на Перун, следван от Божур волей с 8, „Марица“ (Пловдив) с 6 и „Локомотив“ (София) с отрицателен актив от -6 точки. В следващия четвърти кръг по програма „Перун“ гостува на „Локомотив“, а „Божур волей“ посреща „Марица“.