Сряда, 10 Февруари 2016 11:51
Младите волейболистки на „Марица“ с обща снимка от планинския подготвителен лагер.
Младите волейболистки на „Марица“ с обща снимка от планинския подготвителен лагер. Източник на снимката: volleymaritza.bg

Приключи зимният тренировъчен лагер на младите волейболистки от „Марица“ (Пловдив) на възраст между 14 и до 15 години.  Възпитаничките на треньорките Атанаска Никифорова и Диана Малинова се завърнаха във вторник в Града под тепетата от Еко хотел „Здравец“ в Родопите след 12 дни на физическа подготовка със занимания по лека атлетика, фитнес и плуване. Именно заради планинския лагер „жълтите“ пропуснаха петия турнир от Скаут Лигата на България, който се проведе в края на миналата седмица и бе спечелен от „Левски“ (София)

„Треньорите, които работим с подрастващите момичета, имаме възможността да изградим физически качества, които за нас и за тях са най-важни“, каза Никифорова пред клубния сайт на „Марица“. 

„За шеста поредна година се възползваме от отличните условия в базата на Еко хотел „Здравец“, за да проведем зимната си подготовка.  От тези лагери е започнала състезателната кариера на всички момичета от поколението на Мира Тодорова и тези след тях“, добави треньорката в школата на „Марица“.

„Този път искам специално да благодаря на ръководството на Спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив, тъй като след лагера, който организираха във Варна за волейболистките от младшата възраст на треньора Георги Илиев през есента, сега доста сериозно помогнаха и за лагера в Еко хотел „Здравец“, сподели пък мениджърът на клуба Борис Халачев. 

„Надяваме се партньорството, което имаме със спортното училище, да продължава и да се развива добре, за да можем да си бъдем все така взаимно полезни“, завърши Халачев.