Вторник, 08 Април 2014 10:33
Владимир Орлов: Ще дадем максимума от себе си

Владимир Орлов е един от помощник-треньорите в щаба на новия селекционер на женския ни национален отбор Владимир Кузюткин.

Орлов е бил старши треньор във ВК „Смолян” и ВК „Авиа- Миньор”, както и помощник-треньор на Драган Иванов и Иван Халачев на Европейските първенства за кадети съответно през 2009г. и 2013г.

Волейболният специалист се съгласи да отговори на нашите въпроси и разкри очакванията си от работата си с женския национален отбор по волейбол на България.

 

-           За първи път ще бъдете част от щаба на женска гарнитура в националните отбори. С какво това е по-различно за Вас?

       По-различно е с нивото, на което се работи в националните отбори- жени и мъже. Различни са начините на работа, условията.Иначе всичко е волейбол. Отговорността е по-голяма.

      Какво очаквате от работата си в националния отбор?

      Нямам по-специални очаквания. Очаквам да видя нови неща, очаквам да видя желание от страна на момичетата за работа. Да видя и резултати, защото в края на крайщата всеки един спортист се стреми да покаже по-добри резултати в своето развитие.

        Познавате ли състезателките?

-         Някои от тях-да , не много обаче. Лично не ги познавам, ще има време обаче да се опознаем. Лагерът ще започне на 21-ви или на 22-ри април..

 -         Имате ли представа вече в какво точно ще се състои Вашата работа с момичетата?

 -        Още не сме се събирали целия щаб, за да обсъдим тези неща. Имаме време и за това. Предполагам, че всеки един ще се включи. Това е един от принципите на старши треньора- дори и статистиците ще участват в тренировъчния процес, ако могат да помагат от техническа гледна точка. Абсолютно целият щаб ще даде максимума от себе си.

-        В щаба ще бъдете само български треньори. Това добре ли е според Вас?

-    Според мен е абсолютно нормално да бъдат български треньри, независимо, че страши треньорът е чужденец. Има много добри треньори в България. Това си е начин за развитие на тези треньори, нивото е много високо, очакванията също.