Четвъртък, 12 Ноември 2015 14:48
Победителите от Марица след големия успех

Женският отбор на Марица (Пловдив) продължава на 1/8 финал във втория по сила европейски турнир -за Купата на CEV, след като отстрани белгийския Шарлероа с 3:1 гейма в пловдивската зала Паисий Хилендарски. Ето мненията на треньор и състезателки след големия успех:

"Първите три гейма бяха доста оспорвани и ги изиграхме доста нервно, особено втория и третия. Нещата тръгнаха със сервис и блок, но във втория гейм ни натиснаха и ни разклатиха психически увереността, която бяхме натрупали от предния мач. Вече бях казал, че ако не сме здраво стъпили на земята, ще имаме проблеми и сами се убедихте, че Шарлероа не е случаен отбор. Съставени са изключително от чужденки. И искам да благодаря на нашите момичета за двата мача, които изиграха на висота. Така направиха, че да продължим напред. Разбира се, има още много върху каквото да работим, но за момента сме щастливи, че сме в следващия кръг на много-много силен турнир" коментира след мача треньорът на Марица Иван Петков.

"Много сме щастливи, че продължаваме в следващия кръг. Може би имаше малко повече притеснение пред собствена публика, като това се получава понякога, когато искаш да покажеш всичко най-добро от себе си. В крайна сметка, добре се получи и си завършихме мача както трябва", заяви след успеха Ради Тенева.

 

"При всички положения след първия мач, който направихме в Белгия, имаше леко подценяване. Въпреки това успяхме да се стегнем, да се съберем и да победим. Усещането е невероятно! Нямаме предпочитания за следващия ни съперник, който дойде, него ще бием", сподели Виктория Григорова.