Сряда, 19 Март 2014 14:00
Христо Цветанов: В нашето първенство има момчета с бъдеще

Христо Цветанов е дългогодишен национален състезател, любимец на много от феновете. Играл е в едни от най-добрите първенства в света като италианското и руското. Днес е капитан на отбора на Левски Боол и част от движещата сила на тима. Преди дни спечели Купа България „Бачково” – изворна вода в годината, когато клубът „Левски” навършва 100 години.

Ето какво сподели Цветанов за щастието от спечелената купа, клубния тим и българското първенство:

Здравейте, как сте?

Благодаря, добре съм.

Kакво е усещането да спечелите отново купа у дома и то, когато клубът „Левски” навършва 100 години?

Със сигурност за мен това е голямо удоволствие. Щастлив съм от постигнатата цел, тъй като всички дадохме много това да се случи.

В един момент от първенството отборът Ви се представяше колебливо, но след Нова година това съвсем не е така. Привличането на Крънич и връщането на Александър Симеонов ли са причините за по-стабилната игра или има нещо друго?

Ако кажа, че е нещо друго, няма как да е истина. В един момент имахме големи проблеми в следствие на доста фактори. Бяхме доста нов отбор, после дойде и контузията на Манчев, като това също ни повлия. След това последва един лош период за нас, но се радвам, че нещата се подредиха. Привличането на Ярослав и връщането на Сашо помогнаха и изградихме един добър отбор.

levski bool

Какви са целите пред отбора след спечелването на Купа България „Бачково” – изворна вода?

Играем мач за мач. Имахме достатъчно трудни периоди, достатъчно наваксване. Целта е да играем мач за мач и да побеждаваме.

През миналия сезон се върнахте в „Левски” след доста години в чужбина. Има ли за Вас някакъв сантимент в обличането на синята фланелка?

Не бих го нарекъл сантимент. Играл съм доста години за този клуб, дал съм много за него, но аз съм професионалист и гледам да си върша работата без значение кое е името на клуба.

В отбора има доста млади играчи, споделяте ли опита си с тях? Опитвате ли се да ги научите на нещо?

Да, опитвам се, поне за нещата свързани с волейбола. Опитаваме се да ги накараме да се чувстват отговорни и да разберат, че това е тяхната професия.

След опита Ви в чужбина, как намирате българското първенство?

Има какво да се желае. Хубаво е, че има доста млади момчета, които имат бъдеще във волейбола.