Четвъртък, 04 Юни 2015 12:12
Българи с престижни наряди за Световната лига и Европейските игри в Баку

Трима българи получиха престижни наряди в Европа за турнирите от Световната лига по волейбол за мъже и волейболните турнири за мъже и жени в първите по рода си Европейски олимпийски игри в Баку (Азербайджан).

Един от най-добрите ни международни рефери Ивайло Иванов ще ни представя и в двете надпревари. Първият му наряд ще бъде във Финландия на 5-и 6 юни, като той ще свири мачовете на домакините с Португалия, в група Е от втора дивизия на Световната лига.

Впоследствие Ивайло Иванов заминава за Европейски игри Баку (12-28 юни), където ще бъде съдия в турнирите по волейбол за мъже и жени.

Следваща неделя друг български съдия ще пътува за Световната лига, като Добромир Добрев ще свири мачовете от група G, в трета дивизия на надпреварата, която ще се проведе на турнирен принцип, от 13 до 15 юни в Солун (Гърция)

Един от най-титулуваните ни рефери в близкото минало, а в момента член на съдийската комисия на ФИВБ Светослав Златарев ще бъде съдийски делегат за Световна лига, като ще наблюдава група F, от трета дивизия на Лигата, мачовете от която също ще се проведат под формата на турнир в Истанбул (Турция) от 19-21 юни.