Събота, 04 Април 2015 20:27
Сърбия е първият финалист на Евроволей 2015 в Пловдив и Самоков

Сърбия победи Белгия с 3:1 (25:22, 17:25, 25:17, 25:22)  в първия 1/2-финален мач на Евроволей 2015 за жени до 18 години, игран в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. Така западните ни съседи продължават със страхотното си представяне в шампионата на Стария континент и записаха шеста поредна победа. Момичетата на Йово Цакович имат едва 3 загубени гейма до момента в турнира. В спора за златото утре „плавите“ ще се изправят срещу победителя от Турция - Русия.

„В края на мача имаше една или две ситуации, които не успяхме да контролираме и мисля, че именно те се оказаха изключително важни за развитието на срещата. Играхме много добре във втория гейм и началото на третия, но след това направихме някои грешки. Но това е нормално за състезатели, които тепърва израстват. Утре ще играем за победа, независимо дали срещнем отново Турция или пък Русия“, заяви след края на мача старши-треньорът на Белгия Фиен Каленс. 

„Мисля, че играхме много добре във втория и третия гейм. В четвъртия също имахме своите шансове на края, но ги пропиляхме и така изпуснахме възможността да вкараме мача в тайбрек“, сподели пък капитанката на белгийките Шарлот Копен. 

„Беше много труден мач за нас. Играхме срещу отбора, който има най-доброто посрещане до момента в турнира. Днес имахме повече трудности отколкото срещу Русия и Италия в груповата фаза, защото Белгия играе в защита много добре“, коментира щастливият селекционер на Сърбия Йово Цакович. 

„Беше труден мач за нас и аз съм щастлива, че се класирахме за финала утре“, каза капитанката на западните ни съседи Катарина Лазович, която изигра поредният си силен мач и с 21 точки стана топреализатор в първия 1/2-финал.