Събота, 18 Май 2024 19:00
Първи гейм за България, но четвърта загуба
VNL

България взе първия си гейм в Лигата на нациите, но си тръгва от Анталия с четири загуби. Женският ни национален тим падна с 1:3 (25:19, 21:25, 11:25, 27:29) от Франция. Преди това нашите загубиха от Нидерландия, Япония и Италия.


Първият гейм започна с равностойна игра. И така продължи до 7:7. След това нашите направиха три поредни точки и взеха първия сериозен аванс в мача. Последва една успешна атака на французойките и нови три за България. В този момент нашите налагаха волята си и демонстрираха, че са по-добрите на корта. Франция успя да се добере до пасив от 19:21. Тогава българките направиха четири поредни точки и решиха частта в своя полза.
 

Вторият гейм започна с наше предимство. Поведохме с 5:3 и изглеждаше, че увереността ни от първата част продължава. Франция изравни за 7:7 и добави четири точки – 11:7. Тогава съперникът започна да бърка и ние се възползвахме, за да стигнем до 14:14. Това обаче се оказа последното равенство в частта. В последните минути не успяхме да се противопоставим и Франция победи с 25:21.
 

Третият гейм беше слаб за България. След 1:1 нито веднъж не се върнахме в него. Французойките направиха девет поредни точки и предрешиха края му. Нашите започнаха да гледат към четвъртата част, където да мечтаят за първа победа в Лигата на нациите.
За съжаление отборът ни не успя да се върне в мача. Четвъртият гейм беше най-оспорван. Много път в него България водеше в резултата. Накрая допусна два мачбола за Франция, но ги спаси. Последваха две решителни точки, с които можехме да изравним резултата. Но накрая Франция се наложи.


Следващият турнир от Лигата на нациите за жените е в САЩ.