Неделя, 21 Април 2024 22:17
Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път
Снимка: bvf.bg/ Startphoto.bg

Марица (Пловдив) е шампион за десети пореден път в женското волейболно първенство. В третия мач от финалния плейоф в Национална волейболна Demax+ лига срещу ЦСКА пловдивчанки победиха с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15). Така те спечелиха и серията с 3-0 победи, "червените" останаха отново със среброто.

 

Бронзовите медали в първенството по-рано спечели Левски София. Състезателките присъстваха в столичната зала "Христо Ботев" за награждаването.

 

Купите и медалите на трите клуба в топ 3 връчиха президентът на федерацията Любомир Ганев, неговите заместници Илия Динков, Петър Кънев, членовете на Управителния съвет - Станислав Николов и Сашо Йовков, както и Атанас Гаров, който е съпрезидент на Левски.

 

Като първенец Марица получи 15 000 лева от спонсора ДЕМАХ+. ЦСКА взе 10 000 лева, а Левски - 5000 лв.

 

"Благодаря на момичетата и на целия щаб за всичко, което направихме през сезона – каза треньорът на шампионките Борислав Крачанов. - Млад отбор сме и имаме какво да учим. Стараем се да се отблагодарим на ръководството за подкрепата и печелим титла след титла. Десетата титла е голяма радост. Дано продължим да увеличаваме рекорда. Ако някога Марица не стане шампион, на другите ще им е трудно да ни стигнат. За новия сезон основните цели отново са титлата и купата. Нека минат няколко дни, после ще седнем и ще работим върху селекцията."