Четвъртък, 18 Април 2024 16:28
Жребий за Квалификационните турнири за момчета и за момичета под 18 години

Днес в офиса на Българска федерация волейбол бе изтеглен жребият за Квалификационните турнир при момчетата и момичетата под 18 години. И двете надпревари ще се проведат на 2 и 3 май. Във всяка една участват по 16 отбора, които са разделени на четири групи по четири тима. Там те ще играят по системата "всеки срещу всеки".

 

Класиралите се отбори на първо място от всяка група добиват право да участват във финалите и в турнира Купа България. Заелите второ и трето място продължават към Допълнителен квалификационен турнир (9-10 май за момичетата и 15-16 за момчетата). Завършилите на четвърто място приключват своето участие в Държавното първенство за сезон 2023/2024.

 

 Право на домакинство в Квалификациония турнир за момичета под 18 години имат Група Д - Марица (Пловдив), Група Е - БДИН-Вида (Видин), Група Ж – Любо Ганев – Автосвят (Русе) и Група З – ЦПВК (София). При отказ на домакинство всеки клуб в групата има право да кандидатства за домакинство. Срокът за подаване на заявки за домакинство е 23 април.

 

Screenshot 2024-04-18 163501

 

 Право на домакинство в Квалификациония турнир за момчета под 18 години имат Група Д – Раковски (Севлиево), Група Е - Виктория волей (Пловдив), Група Ж - Берое 2016 (Стара Загора) и Група З – ЦСКА (София). При отказ на домакинство всеки клуб в групата има право да кандидатства за домакинство. Срокът за подаване на заявки за домакинство е 23 април.

 

 Screenshot 2024-04-18 163543

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.