Понеделник, 16 Октомври 2023 12:26
Президентът на Световната съдийска комисия проведе семинар за международните съдии в България
Снимка: bfv.bg

Президентът на Световната съдийска комисия към FIVB - Гиермо Паредес, проведе семинар за международните съдии в България. Вили, както се представи сам експертът пред своите колеги, води лекции в рамките на турнира за Money + Волейболна Суперкупа Бургас 2023.

 

 Това е четвъртото издание на традиционния за България семинар, като в последните две години събитието се провежда по време на битките за Суперкупата. В предишните четири издания лектори бяха председателят на европейската съдийска комисия - Зорица Биелич, един от най-известни и титуловани съдии - Андрей Зенович, както и Артуро ди Джакомо, FIVB съдийски инструктор и секретар на европейската съдийска комисия. Този съдийски семинар е безпрецедентна в световен мащаб инициатива, целяща знаменити и опитни лектори да споделят богатия си опит с българските международни съдии.

 

 По време на тазгодишния семинар Паредес изнесе лекции, включващи теми като съдийство на високо ниво, имплементиране на технологиите в съдийстовото, нови тенденции, организационни и комуникативни качества на съдиите, необходими за успешно съдийство и др.

 

Press 15 10 1

 

 Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев връчи на Паредес специален плакет в знак на благодарност за участието му в семинара.

 

 Паредес, който е първият човек в световното съдийство, наблюдава полуфиналната битка за Money+ Волейболна Суперкупа Бургас 2023 между Нефтохимик 2010 и Левски София (0:3), както и самия финал между Хебър Пазарджик и Левски София, спечелен от "сините" с 3:2.