Вторник, 17 Януари 2023 13:42
Състав на България U17W за европейската квалификация в Турция
Снимка: bvf.bg

Националният отбор на България за жени под 17 години замина за Турция, където ще вземе участие в европейската квалификация от зона BVA.

Турнирът е от 18 до 22 януари в Анкара. Съперници на нашите са домакините, Гърция, Косово, Молдова, Черна гора и Румъния. Отборите са разпределени в две предварителни групи. България е в един поток с Молдова, Косово и Румъния.

Тимът, воден от Владислав Тодоров, започва с мач срещу Молдова. Двубоят е на 18 януари от 14:00 часа. На 19 януари нашите играят с Косово в същия час. В третия си мач националките ни се изправят срещу Румъния, на 20 януари от 14 ч.

Двубоите ще бъдат излъчвани на живо в You Tube канала на турската федерация тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLif8x8fFuA_jF6tYEOdCU8guqiNUYu6vy

Само първенeцът взима директна квота за европейското първенство в Сърбия и Унгария.Следващите четири в класирането ще играят на втори кръг от европейските квалификации, които са през април.

Състав на България:

Разпределители:

Димана Иванова - ЦСКА

Стефани Дянкова - ЦПВК

 

Посрещачи:

Една Тодорова - VKUMF Volda Norway

Александра Китипова – Марица (Пловдив)

Вяра Парапунова – Левски София

Калина Венева - ЦПВК

Габриела Жекова – Левски София

 

Диагонали:

Вероника Петрова - ЦПВК

Лия Млякова – Левски София

 

Централни блокировачи

Симона Иванова – Левски София

Деница Ангелова - ЦПВК

Божидара Арнаудова - Левски-София

 

Либера:

Мария-Магдалена Недялкова – Марица (Пловдив)

Виктория Нинова - ЦСКА

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.