Четвъртък, 18 Август 2022 14:01
БФВ и генералният партньор "Демакс" обсъдиха бъдещето на Национална волейболна лига-жени
Снимка: БФВ

Ръководството на Българската федерация по волейбол проведе съвместно заседание с генералния партньор за женското волейболно първенство - "Демакс", на което бяха взети ключови решения за женското направление от Национална волейболна лига.

Работната среща и последвалите решения бяха продиктувани от следните факти - до изтичането на дадения от Национална волейболна лига краен срок за подаване на документи за участие в сезон 2022/2023 на женското волейболно първенство бяха заявени три отбора, а Живко Желев пожела да се оттегли от управлението на Национална волейболна лига-жени, което бе прието от УС на БФВ.

Определено е оперативно ръководство на Национална волейболна лига-жени. Гласувано е доверие на един от най-опитните и доказани организатори в българския волейбол, административния директор на БФВ Станислав Николов.

Благодарение на генералният партньор "Демакс" ще бъде променено цялостното финансово стимулиране на клубовете в лигата. Отчитайки предизвикателните времена и финансовите затруднения за клубовете, ще бъдат поети съдийски разходи, транспортни разходи и настаняване при определени условия.

Бяха обсъдени промени в наредбата, както и промяна в цялостната визия на Национална волейболна лига-жени.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и мажоритарният собственик на полиграфическа група "Демакс" Петър Кънев, който е и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, изразиха своята увереност, че съвместните усилия, предприетите действия и новото оперативно ръководство, които са насочени изцяло в подкрепа на клубовете, ще доведат до добри резултати.

"Отдавна съм приел развитието на женския волейбол като мисия в своя живот. Когато времената са по-трудни, не трябва да се отказваме, а да даваме повече от себе си в името на каузите, в които намираме смисъл. По такъв път поемаме и ние. Новото оперативно ръководство вече работи активно с клубовете и потенциални нови партньори и се очакват добри новини за отборите и Национална волейболна лига-жени. Ще потърсим варианти да увеличим финансирането. Стремежът ни е да намерим партньори, които да допринесат за увеличаване на бюджета на Национална волейболна лига-жени, като аз лично държа чрез различни стимули тези средства да влязат директно при клубовете", заяви мажоритарният собственик на "Демакс" Петър Кънев.