Сряда, 08 Юни 2022 17:24
Николай Желязков, треньор на мъжкия национален отбор: Губим заради леки топки
Снимка: БФВ/startphoto.bg

България стартира със загуба от Сърбия в Лигата на нациите в Отава. Националният треньор Николай Желязков коментира пред официалния сайт на БФ Волейбол двубоя.

"Показахме добри неща, но за съжаление губим, защото не обработваме добре леки топки - каза Желязков. - Не се справихме с лекия сервис на сърбите. Много пъти, когато трябваше топката да се подава не от разпределителя, не организирахме добра контраатака. Върху това трябва да работим и това е разликата с другите отбори.

В първия мач играхме прилично и в блокада, и в атака. Браво на момчетата, че се бориха до последно. Всички се включиха добре. Трябва да изчистим отделни елементи, но битката за всяка точка е основно нещо.

Когато спечелихме първия гейм срещу Сърбия, имахме 8 блокади и 68 процента успеваемост в атака. С такива показатели можем да бием и Бразилия. Играта беше много силна. Във втория обаче направихме 12 грешки и оттам идва разликата. Много пъти сбъркахме при не толкова тежък начален удар. Трябва да отиграваме топки с търпение. Като цяло 15 блокади са добър процент, но не се справихме с острите топки на сърбите. Знаем нашите слабости и е нужно да ги неутрализираме. Продължаваме да работим и съм сигурен, че в следващите мачове ще бъдем на по-високо ниво."