Събота, 01 Септември 2018 14:24
Еър Теди

8 ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА МЪЖЕ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОРЕДИЦАТА: 
„ЛЪВОВЕТЕ“, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ!

След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен форум. Но страната ни не просто е домакин – с усилията на много големи български волейболисти си е извоювала и статута на световна сила, с която всеки трябва да се съобразява. И ако някой си помисли, че „лъвовете“ не могат да хапят, ще му пожелаем приятно прекарване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще представлява зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „лъвовете“ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува надалеч. А когато волейболните „лъвове“ и „лъвовете“ по трибуните се обединят, за всеки става страшно!

Той е висок 208 сантиметра, със страхотни качества за централен блокировач и е смятан за един от най-големите таланти на българския волейбол. Изключително бърз и подвижен в центъра, като създава труднопреодолима стена за противника. Има изключително висок отскок - достига 365 см при атака и 345 см при блокада, а когато е в стихията си, става неуловим за противника. Затова го наричат Еър Теди! Представяме ви Теодор Тодоров.

2110871538

На днешния ден той празнува рожден ден. Еър Теди навърши 29 години. Той се превръща в поредният волейболист от националния ни тим, който ще отбележи своя празник в залата във Варна, защото предстои световно първенство. И той се надява подаръците да пристигат след 9 септември, когато националите започват своя полет пред горещата българска публика.

Теодор Тодоров е роден на 1 септември 1989 година в Монтана. Учи в Професионалната гимназия по електротехника „Христо Ботев“, където е забелязан от учителя си по физическо възпитание Георги Ангелов, който по онова време е треньор на юношите в Монтана. Започва тренировки в клуба, а още от втората година е привлечен да играе в мъжкия отбор на Монтана.

Талантът му бързо изпъква и следва трансфер в ЦСКА, където играе в следващите пет години. През сезон 2011/2012 заминава за Русия, където става част от Газпром-Юрга (Сургут), в който остава четири години. Още през първия си сезон той показва качествата си и е избран да играе в Мача на звездите в Русия. С тима на Сургут стига до четвърто място в руската Суперлига. През сезон 2015/16 година националът подписва с швейцарския „Лугано“, а от клуба заявяват гордо, че взимат един от най-добрите състезатели на българския волейбол. Контузия вади Тодоров за известно време от игрището, като в края на сезон 2016/2017 той подкрепя Газпром за купата на ЦЕВ. През последния сезон Теодор Тодоров бе играч на турския гранд Галатасарай, с който зае четвърто място в шампионата.

Попада в националния отбор на България едва на 19 години. С „лъвовете“ записва 4-то място на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година. Отбелязва и четвърто място на европейските първенства през 2013 и 2015 година.
За съжаление контузиите често го преследват, като поредна травма попречи на Теодор Тодоров да бъде в състава на България през лятото и той пропусна Лигата на нациите. Сега обаче централният блокировач отново е на линия и води пълноценна подготовка със своите съотборници във Варна.

На рождения му ден му пожелаваме най-вече здраве и да продължава да вдъхновява „лъвовете“ да летят!