Печат на тази страница
Неделя, 31 Май 2015 10:50
(0 гласа)
Ники Николов се опитва да спре атака през центъра на Джъстин Дъф.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Ники Николов се опитва да спре атака през центъра на Джъстин Дъф.

Българският национален отбор по волейбол загуби от Канада с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си мач от втора група на Световната лига, който се игра пред около 3000 зрители в „Арена Ботевград“. „Лъвовете“ започнаха трудно срещата и отстъпиха в първите два гейма, но след няколко промени домакините заиграха значително по-добре и спечелиха третия гейм с 25:22. Четвъртата част бе много равностойна, но в решителните моменти северноамериканците успяха да вземат предимство и да спечелят мача с 3:1.

„Няма приятна загуба със сигурност. Има приятна нотка при днешната (б.а. вчерашната), че след двата категорично загубени гейма показахме, че можем да се борим. Хубаво е, че имаше момчета, които влязоха отвън и ни помогнаха страшно. Това е положителното, което мога да кажа“, заяви минути след загубата от Канада централният блокировач Николай Николов, който реализира 8 точки.  

„Бяхме подготвили тактика, която до една стъпен свърши работа. От там нататък канадците видяха, че ние сме се подготвили по този начин и започнаха да променят, което е абсолютно нормално за един такъв мач. От там изпитахме трудности, но смятам, че като за първа крачка не е толкова страшна тази загуба и мисля, че можем да подобрим много неща за напред“, продължи състезателят.

"Винаги излизаме за победа. Това, че успяхме да се преборим един гейм, а в четвъртия бяхме доста равностойни, просто накрая не се получиха някои неща, които могат да се случат не само на нас, а на абсолютно всеки отбор, ни дава увереност, че можем да победим Канада във втория мач. Първо трябва да ги поздравя за победата, тъй като те показаха, че са един доста сериозен отбор, но смятам, че за нас не са непобедими", каза още блокировачът.     

Относно завръщането в отбора на 37-годишния диагонал Владимир Николов, Николай Николов отговори така: „Владо се включва доста добре в отбора. На възрастта, която е, се намира в една много добра форма. За лидери не можем да говорим, тъй като ние сме отбор, в който нямаме чак такива изявени единици, както има от другата страна един Гавин Шмит (б.а. диагоналът на Канада Гавин Шмит стана топреализатор на първия мач с България като отбеляза 26 точки.) Нашата сила е да играем като отбор. Когато успяваме да го направим, побеждаваме, както се видя в третия гейм. В четвъртия също успяхме да го направим, въпреки че загубихме. За това се казва колективен спорт и ние се стараем всеки ден да го подобряваме!“

Днес от 20:30 ч. в „Арена Ботевград“ е втората среща между България и Канада.

Повече за България - Канада 1:3 можеш да прочетеш тук.

Прочетена 396 пъти Последно променена в Неделя, 31 Май 2015 10:57