Четвъртък, 13 Юни 2024 22:50
Пирин и столичните ЦСКА, Левски и Люлин в топ 4 на момчетата под 16 години

Днес приключи груповата фаза от Финалния турнир за момчета под 16 години. Четирите тима, които продължават напред са ЦСКА, Люлин (София), Левски София и Пирин (Разлог). Те ще играят на полуфиналите, които ще се проведат в зала "Септември" в Разлог. Финалната четворка е в събота и неделя (15-16 юни).

 

 ПРОГРАМА

 15 юни, събота
15:00 ч.: Левски София – Люлин
17:00 ч.: ЦСКА – Пирин (Разлог)

 16 юни, неделя
14:00 ч.: Мач за 3-4 място
16:00 ч.: Мач за 1-2 място

 

 Регламентът в груповата фаза включваше 12 отбори, разделени на две по шест. Те играха по системата "всеки срещу всеки", като само първите два в крайното класиране продължаваха битката за разпределение на медали. Останалите заемат места по коефициент от изиграните срещи.

 

13.06 - Четвъртък

 

 Стара Загора прие Група А. Столичният ЦСКА не допусна загуба срещу съперниците и завърши на първо място с пълен актив от 15 точки. "Червените" дори не загубиха гейм. Тим от София зае втората позиция. Люлин допусна загуба единствено срещу ЦСКА. Домакините от Берое 2016 бяха близо, но постигнаха три победи и заеха третата позиция.

 Класиране – Група А:

1. ЦСКА (София)
2. Люлин (София)
3. Берое 2016 (Стара Загора)
4. Добруджа 07 (Добруджа)
5. Перун (Варна)
6. Монтана

 

 Пирин прие двубоите от Група Б в Разлог. Домакините бяха и един от фаворитите за първото място, но то бе завоювано от Левски София. "Сините" също завършиха като лидер с пет чисти победи и пълен актив от 15 точки.

 

 Класиране – Група Б:

1. Левски София
2. Пирин (Разлог)
3. Арда
4. Изгрев (Ябланица)
5. Хебър (Пазарджик)
6. Черно море (Варна)

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.