Неделя, 02 Юни 2024 10:31
Ще има нов шампион при момичетата под 16 години
Снимка: bfv.bg

Миналогодишният шампион Марица (Пловдив) приключи участието си на полуфиналите от Държавното първенство за момичета под 16 години. Така ще има нов шампион във възрастта. В спор за титлата ще се изправят ЦПВК и Левски София. Двубоят ще се проведе днес, 2 юни, в зала „Левски София" в столицата. Началото е 16:00 ч. и ще бъде предаван пряко в YouTube канала на БФВ - ТУК.

 

 Волейболистките на Марица спечелиха груповата фаза без да загубят гейм, но в директните елиминации изиграха много драматична и оспорвана среща с ЦПВК, в която отстъпиха. Победителят бе решен след тайберк. Полицейският клуб поведе с 2:0, а "жълто-сините" бяха категорични в следващите два гейма, за да се стигне до равностоен пети - 3:2 (25:22, 25:20, 14:25, 19:25, 15:12).

 

 Левски София пък продължи серията си без загубен гейм. "Сините" излязоха от груповата фаза като лидер с пет победи от пет мача. В полуфинала те се изправиха в дерби срещу ЦСКА, което спечелиха безапелационно с 3:0 (25:15, 25:12, 25:11).

 

 Бронзовите отличия ще бъдат оспорвани между Марица (Пловдив) и ЦСКА. Срещата в зала „Левски София" е с начало 14:00 ч. Може да гледате мача за третото място ТУК.

 

Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.