Понеделник, 20 Май 2024 17:07
Левски и ЦСКА спориха във финала за Купа България при момчета под 16 г.
Снимка: Левски София

Волейболистите на Левски София ликуваха с Купа България при момчетата под 16 години. "Сините" спечелиха трофея след успех във финала над ЦСКА с 2:1. Те приключиха надпреварата, на която бяха домакин, без поражение. С четирите успеха за купата Левски вече има 19-сет в кампанията и само една загуба през сезона. За тима, воден от треньора Николай Хаджииванов, предстои участие и във финалите от Държавното първенство.

 

 В полуфиналите Левски София се наложи с 3:0 над Монтана, а при същия резултат ЦСКА отстрани Арда.

 

 Купа България 1

 

 В груповата фаза Левски постигна две чисти победи - над Арда и Люлин, като така зае първото място в поток А. Тимът от Кърджали се класира за полуфиналите след успех над Люлин с 3:0. В група Б ЦСКА също не даде гейм и излезе като най-добри от трите. Второто място остана за Монтана, който се наложи над Изгрев с 2:1.

 

 Турнирът Купа България по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на носителя на Купа България в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.