Вторник, 05 Март 2019 14:37
Волейболистите на Славия и Звездец завършиха на първите две места в предварителна група А от Висшата лига
Волейболистите на Славия и Звездец завършиха на първите две места в предварителна група А от Висшата лига Снимка: ВК Звездец
Отборите на Славия (София), Звездец (Горна Малина), Арда (Кърджали) и Виктория Волей (Пловдив) се класираха за полуфинални плейофи, след изиграването на всички мачове от редовния сезон във второто ниво от волейболния шампионат - Висшата лига.
 
Тимовете на Славия и Звездец заеха първите две места в крайното класиране на група А в първенството. Съставите на Арда и Виктория Волей завършиха на първите две места в група Б от шампионата.
 
На полуфиналните плейофи четирите тима се срещат на кръст, съответно А1- Б2 и Б1- А2. Така, единият полуфинален сблъсък противопоставя Славия и Виктория Волей, а в другия полуфинал един срещу друг излизат Арда и Звездец.
 
Регламентът предвижда да се играе до две победи от три мача. Срещите са насрочени за 9, 13 и евентуално при достигане до трета мач - 17 март. Единствено двубоят между Славия и Виктория Волей ще се играе ден по-рано, на 8 март.
 
Програма за полуфиналните плейофи
 
8 март, петък
 
18:00 ч: Славия - Виктория Волей
 
9 март, събота
 
18:00 ч: Арда - Звездец
 
13 март, сряда
 
18:00 ч: Виктория Волей - Славия
18:00 ч: Арда - Звездец
 
17 март, неделя
 
16:00 ч: Славия - Виктория
18:00 ч: Арда - Звездец
 
Победителите от полуфиналните плейофи ще спорят за титлата във Висшата лига, като финалните двубои са насрочени за 23, 27 и 30 март. Играе се отново до две победи от три мача.