Понеделник, 25 Март 2019 12:09
Марица гостува на Раковски във втори мач между двата тима от полуфиналите на НВЛ-жени
Марица гостува на Раковски във втори мач между двата тима от полуфиналите на НВЛ-жени Снимка: ВК Марица

 

Днес, 25 март предстоят срещи-реванши от полуфиналните плейофи в НВЛ-жени.

Марица (Пловдив) гостува на Раковски (Димитровград) във втори мач между двата тима от серията. Двубоят ще се проведе от 17:00 б.в. в зала "Младост" в Димитровград.

В първия полуфинал в Пловдив в четвъртък шампионките победиха с 3:0 (25:12, 25:15, 25:7) и поведоха в серията с 1:0 победи. При успех днес момичетата на Иван Петков ще се класират на пети пореден финал в НВЛ. Пловдивчанки са шампионки последните четири години в женското волейболно първенство.

На днешната дата преди точно година маричанки станаха шампионки на България на четвърти пореден път. Те надиграха Левски (София) като гост с 3:0 и спечелиха финалната серия с 2:0 победи. Това ще е четвърти двубой между двата отбора. До този момент Марица спечели и трите срещи – две в Пловдив и една в Димитровград с по 3:0.

Победителят от Марица – Раковски ще очаква на финала в НВЛ-жени победителя от ругата двойка между отборите на Левски (София) и Берое (Стара Загора). Сините спечелиха първата среща с 3:0 в София, а реваншът е днес в старозагорската зала "Иван Вазов" от 18:00 б.в. Победа за Левски ще класира тима за спора за титлата. Успех за Берое ще доведе полуфиналната серия до трети решителен мач.