Петък, 02 Май 2014 19:41
Левски поведе на ЦСКА във финалната серия след 3:1

Отборът на Левски поведе на ЦСКА във финалните мачове за титлата в НВЛ - жени. Волейболистките, ръководени от ст.треньора Радослав Бакърджиев се наложиха с 3:1 гейма (24-26; 25-12; 25-20; 25-22) над своя съперник и по този начин са  само на победа от спечелването на титлата. Днешният мач се изигра в столичната зала „Христо Ботев”, а вторият двубой между двата тима ще се състои отново там, в неделя, 4-ти май, с начален час 17:30ч.

В първия гейм „сините” поведоха до 5-0 , а по време на първото техническо прекъсване резултатът беше 8-3 в тяхна полза. Въпреки че „червените” намалиха разликата до 7-8, символичните домакини от Левски не позволиха на своите противинички да вземат лидерството в гейма. Второто техническо прекъсване дойде при 16-13 за „сините”. Гергана Димитрова от ЦСКА показа силна игра в атака и на блок и резултатът стана 18-18, което принуди Бакърджиев да поиска прекъсване. Играта тръгна точка за точка, но малко по-изнервен „Левски” позволи на ЦСКА  да затвори този гейм при резултат 26-24 в своя полза.

Това изглежда ядоса момичетата на Бакърджиев, които показаха агресивна игра на волейболното поле в началото на втория гейм след  добри сервиси на Петя Баракова, а първото техническо прекъсване дори дойде при резултат 8-0 в полза на домакините. Въпреки че ЦСКА успя да стопи разликата до 6 точки , второто техническо прекъсване дойде при 16-10 за Левски. Отново силни изяви на сините волейболистки накараха ст.треньора на ЦСКА Юлия Иванова да поиска таймаут при 18-10. Това обаче не проработи по желания начин и в крайна сметка Левски взе този сет с разлика от 13 точки при 25-12.

В първите минути от третия гейм ЦСКА стоеше по-стабилно на игрището и резонно първото техническо прекъсване беше при резултат 8-4 за „червените”. Армейките водеха и при 13-11, но бързо изгубиха инициативата и второто техническо прекъсване дойде при 16-13 за Левски. Въпреки че от ЦСКА показаха желание за победа и дори обърнаха резултата при 16-17, в крайна сметка волейболистките на Бакърджиев бяха безапелационни и грабнаха този гейм при 25-20.

ЦСКА взе предимство в началото на четвъртата част (5-2), което накара ст.треньора на „сините” да вземе почивка, която се отрази благоприятно на неговите волейболистки и първото техническо прекъсване беше 8-6 за тях. „Червените” демонстрираха воля и желание за обрат като второто техническо прекъсване дойде при резултат 16-14 за тях. В последните минути от тази част Мирослава Паскова демонстрира добра игра в атака (23-20), при което Юлия Иванова взе прекъсване. Левски обаче не позволи да се стигне до промяна в резултата и в затвори гейма при 25-22, а с това и мача за 3-1 гейма.