Понеделник, 22 Февруари 2016 13:02
Волейболистките на Шумен се класираха за държавните финали за девойки до 19 г.

Отборът на "ЙЕБ" (Шумен) се класира за дължавните финали по волейбол на България за девойки старша възраст (до 19 години). С това шуменки станаха вторият тим, който официално е достигнал до финалите след "Казанлък" (Казанлък), чиито състав се класира от регион "Странджа" (Югозападна България).

Младите волейболистки от Шумен спечелиха първото място във финалната четворка в регион "Добруджа" (който обхваща клубовете от Североизточна България). С това те взеха и единствената директна квота от този регион за държавните финали.

Турнирът се проведе в Шумен с участието на домакините, "Спартак" (Варна), "Добруджа 07" (Добрич) и "Перун" (Варна). По пътя към успеха шуменки записаха три чисти победи над съперничките си. Втори се наредиха представителките на "Спартак", трети са волейболистките на "Добруджа 07". Тези два тима продължават борбата, като отиват на допълнителна квалификация за финали. Последният "Перун" отпада от по-нататъшна надпревара.

Във финалите за девойки старша възраст участват осем отбора от страната, като надпреварата се предвижда за началото на май.

 

Крайно класиране в регион Добруджа:

1. "ЙЕБ" (Шумен) - финали

2. "Спартак" (Варна) – квалификация за финали

3. "Добруджа" 07 (Добрич) – квалификация за финали

4. "Перун" (Варна)