Антонина Зетова: Целта е да сме в шестицата
19/Апр/24 16:16

Антонина Зетова, националният треньор на жени под 18 години, коментира жребия за Европейското първенство. Нашите се паднаха в група В, където ще срещнем Гърция, Турция, Полша, Германия, Унгария, Финландия и Латвия.


„Много равностойни противници – коментира Зетова пред официалния сайт на БФ Волейбол. - Може би само Латвия е със статут на аутсайдер. Важното е да надграждаме нашата игра, като подобряваме игровите механизми. Като треньор съм срещала само Турция и Латвия. Но момичетата са играли срещу почти всички останали. Очаквам Европейско първенство със страхотни битки в двете групи. Ще се получи много интересен турнир.

Нашата цел е да сме в шестицата, защото това дава право на участие на световното първенство догодина. Този набор трябва да е на всички големи първенства. Но не играеш ли силен волейбол, нямаш ли аргументи, целите си остават празни. Сигурна съм, че момичетата ще израснат индивидуално и отборно по време на лагера и европейското."

Левски София с бронза в Национална Волейболна DEMAX+ лига
19/Апр/24 13:30

Волейболистките на Левски София се поздравиха с медали от сезон 2023/2024 в Национална Волейболна DEMAX+ лига в едва втората година от сформирането си. Воденият от Петър Шопов отбор завърши на трето място в първенството при дамите, след като спечели плейофната серия за бронза срещу Славия 2017 с 2-0 победи (3:1 в първата среща като домакин и 3:0 във втората като гост).

 

 "В спора за трето място победи по-подготвеният отбор. Поздравям отбора на Левски София за завоюването на бронзовите медали. Още в плейофната серия срещу ЦСКА те загатнаха своя потенциал, като направиха изключително интересни и оспорвани мачове", коментира успеха Станислав Николов, председател на Комисията „Национална волейболна лига - жени" към Българска федерация волейбол (БФВ).

 

 "Сините" спечелиха и втората среща с "белите", този път гост и без да дадат гейм – 3:0 (25-15, 25-21, 25-21). В първия гейм в зала "Панайот Пондалов" тимът гостите поведе от самото начало и дори направи бързо разликата двуцифрена (9:19). Във втората част отново "сините" поеха инициативата, но допуснаха да бъдат догонени (17:17). Въпреки че изравни, тимът на домакините не стигна до обрат и загуби и този гейм. Третият бе най-равностоен, отново с преднина, но този път по-крехка за Левски. Славия 2017 отново успя да изравни при 11:11, но и тук не поведе. Най-голямата разлика тук бе 4 точки.

 

 436380595 931390032320243 5978927395163091292 n

 

 Най-резултатна отново бе 18-годишната Микаела Стоянова, която тази седмица попадна и в разширения списък на женския национален отбор за Волейболната лига на нациите (VNL). Тя завърши със 17 точки (1 ас, 2 блока).

 

 "Независимо, че отстъпиха в спора за бронза, отборът на Славия 2017 продължава възходящото си развитие. Те са пример за правилна работа с младите таланти и съм сигурен, че за следващата година ще имат още по-боеспособен състав", добави Николов.

 

 Този сезон в Национална Волейболна DEMAX+ лига бе въведен мач за третото място. В него участваха отстъпилите отбори в полуфиналната серия. По регламент победителят се решаваше в две победи от три мача.

 

 "С въвеждането на тази серия целяхме да мотивираме клубовете от Национална волейболна лига да се преборят за още едно отличие извън битката за шампионската титла. От своя страна, тези допълнителни мачове водят до добиване на по-голям опит и израстване на младите състезателки в отборите, за които много скоро след края на шампионата предстоят участия в националните състави", завърши Николов.

Жребият прати националките под 18 години в Гърция за Европейското
19/Апр/24 12:25

България научи жребия си за Европейското първенство за жени под 18 години, което ще се проведе от 1-ви до 13-и юли в Румъния и Гърция. Тимът ни попадна във Втора група, която ще се проведе в столицата на остров Крит – Ираклион. Така ще се изправим срещу домакина Гърция, както и по-предно класираните по ранкинг отбори на Турция и Полша. В потока бяха изтеглени още Германия, Унгария, Финландия и Литва.

 

 По регламент на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) и в тази възраст участват 16 отбора, разделени на две групи по 8. Те ще играят по системата "всеки срещу всеки". Ако иска да продължи към Топ 4 българският тим, воден от Антонина Зетова, трябва да завърши на едно от двете първи места в потока. Кръстосано от двете групи (първия срещу втория) ще оформят двата полфинални мача.

 

 В Първа група, която ще се проведе в румънския град Блаж, освен домакина (класиран по право) бяха изтеглени отборите на Италия, Сърбия, Словения, Нидерландия, Хърватия, Белгия и Испания.

 

Screenshot 2024-04-19 121122

Радостина Маринова: Вярвам в нашия отбор, най-трудно е да гледаш отстрани
19/Апр/24 11:12

Радостина Маринова ще пропусне Лигата на нациите през 2024 година. Най-добрата ни състезателка от предишното издание на турнира лекува контузия на рамото и няма как да помогне на отбора. Маринова, която играеше във френския Кан, ще се възстанови чак за следващия сезон.


Един от най-известните във волейбола лекари д-р Джузепе Порчелини оперира националката ни в Болоня през януари.
 

„Контузията се усложни, имах разкъсване на лабрума на две места – разказа звездата ни, която е на възстановителни процедури в Италия. - От операцията не съм играла мач. Би трябвало през август вече да започна пълноценни тренировки. Възстановяването върви добре, но отнема доста време. Важното е, че има прогрес. Искам и вярвам, че ще се върна още по-силна."
 

Маринова пожела успех на националния отбор в предстоящата Лига на нациите.
 

„Най-трудно е да гледаш отстрани, но такъв е животът на спортистите – продължи Ради. - Контузиите са част от него. Пожелавам на първо място на момичетата да бъдат здрави. Нека се борят докрай и не се отказват. Да запазят колектива и добрата атмосфера в отбора. Ще гледам всички мачове и духом ще бъда с тях."

Жребий за Квалификационните турнири за момчета и за момичета под 18 години
18/Апр/24 16:28

Днес в офиса на Българска федерация волейбол бе изтеглен жребият за Квалификационните турнир при момчетата и момичетата под 18 години. И двете надпревари ще се проведат на 2 и 3 май. Във всяка една участват по 16 отбора, които са разделени на четири групи по четири тима. Там те ще играят по системата "всеки срещу всеки".

 

Класиралите се отбори на първо място от всяка група добиват право да участват във финалите и в турнира Купа България. Заелите второ и трето място продължават към Допълнителен квалификационен турнир (9-10 май за момичетата и 15-16 за момчетата). Завършилите на четвърто място приключват своето участие в Държавното първенство за сезон 2023/2024.

 

 Право на домакинство в Квалификациония турнир за момичета под 18 години имат Група Д - Марица (Пловдив), Група Е - БДИН-Вида (Видин), Група Ж – Любо Ганев – Автосвят (Русе) и Група З – ЦПВК (София). При отказ на домакинство всеки клуб в групата има право да кандидатства за домакинство. Срокът за подаване на заявки за домакинство е 23 април.

 

Screenshot 2024-04-18 163501

 

 Право на домакинство в Квалификациония турнир за момчета под 18 години имат Група Д – Раковски (Севлиево), Група Е - Виктория волей (Пловдив), Група Ж - Берое 2016 (Стара Загора) и Група З – ЦСКА (София). При отказ на домакинство всеки клуб в групата има право да кандидатства за домакинство. Срокът за подаване на заявки за домакинство е 23 април.

 

 Screenshot 2024-04-18 163543

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Страница 1 от 1670