Понеделник, 13 Ноември 2023 12:48
Прощаваме се със Стефка Великова в сряда

Поклонението пред Стефка Великова ще бъде тази сряда, 15 ноември, в град Плевен. Нашият колега, президент и треньор на волейболен клуб Олимпиец (Плевен) почина в събота след тежко пътнотранспортно произшествие край Ловеч, в което живота си загубиха и волейболистите от тима Калоян Минков и Симеон Симеонов.

 

Последно сбогом ще си кажем със Стефка Великова в храма "Свети Николай" в Плевен в 11:00 ч.

 

 Днес в Плевен е Ден на траур в памет на тримата загинали. По-рано БФВ обяви тридневен траур. В последните часове в социалните мрежи десетки хора изказаха своята мъка и отправиха благодарност за всеотдайната работа на г-жа Великова. Публикуваме някои от тях без редакторска намеса.

 

***

 

"Вчера бяхме пред офиса ... твоите Олимпийски деца бяха там ... неутешими са, Стефче ... нямам думи да ти опиша какво изпитах когато се наредиха в кръг и се хванаха за ръце.... както ти си ги учила... и се заклеха никога да не забравят теб, както и любимите тренер Мони и тренер Минков. Много пъти съм ти казвала, че си специален човек за нашето семейство - такава ще останеш завинаги! Гери е написала текст за песен, посветена на теб. Само ме е яд че няма да можеш да я чеуш и видиш, да я снимаш и излъчваш на живо както правеше винаги. Днес бил международен ден на добротата, а човекът който е олицетворение на тази дума го няма .... ужасно много ни липсваш!" (Таня Карапанова)

 

 "В такива светли дни, като днешния си отиват добрите хора! Загубихме един страхотен човек, с голямо сърце, човек с кауза, с вяра в бъдещето и младите хора! Един страхотен приятел на младежите от Дневния център! Да е светла паметта ти, Стефче! Винаги ще останеш в сърцата ни! Съболезнования на близките на жертвите на тази ужасна катастрофа!" (ДЦПЛУ - гр. Плевен)

 

 "Доброта, всеотдайност, грижовност, благородство, любов, енергия, страст, душа... Думи, които дори не стигат, за да опиша какъв Човек бе Стефка Великова - моят първи треньор, мой вдъхновител, приятел, учител, моята втора майка... Не мога и не искам да повярвам, че вече няма да мога да Ви видя, да Ви прегърна, да усетя Вашата подкрепа, заряд и нестихваща усмивка, с която озарявахте, мотивирахте и вдъхновявахте. Съболезнования на всички близки и приятели на Стефка Великова, както и на Калоян Минков и Симеон Симеонов - талантливи, амбициозни и невероятни момчета, които си отидоха твърде рано от този свят... Благодарни сме, че имахме възможността да Ви познаваме... Вие винаги ще живеете в нашите сърца!" (Златина Друмева)

 

400891644 7617846528243963 6319076316730109433 n

 

"Стефка, шефке, БЛАГОДАРЯ ти че беше единственият човек който ми даде шанса да играя волейбол на родна земя. БЛАГОДАРЯ ти че никога не погледна мен и Томи като "външните" и винаги ни караше да се чувстваме у дома си. БЛАГОДАРЯ за житейските съвети и за прекрасните моменти извън залата. БЛАГОДАРЯ ти за всичко което си направила за нашия спорт и за вашия град. 200 деца и 20 мъже днес и още дълго ще усещат огромна празнина в себе си защото загубиха втората си майка. Стотици родители, роднини, приятели и ученици загубиха пример за подражание. За мен, обаче, този пример ще остане вечен и ще се старая да бъда поне една частица достоен от нейния пример." (Божидар Колев)

 

"Не е честно! Светлината никога не угасва, особено ако личността е такава, която винаги я е произвеждала! Няма такъв светъл, лъчезарен и отдаден на света около нея човек! Няма! Светъл път, Стефи!" (Анатоли Николов)

 

 "Когато хора, като теб Стефка Великова си тръгват от този свят по този нелеп начин е зловещо!!! Имаше още доста неща да свършиш, много деца ще те чакат в залата, много хора загубиха приятел!!! Мир на душата ти, Стефче!!!" (Руслана Гицова)

 

 "Не мога да опиша каква тъга изпитвам. Тренер, вие бяхте уникален човек, който винаги искаше да ни научи на най-доброто. Вие бяхте човек, който помагаше и вдъхновяваше страшно много хора. Не знам какво повече да кажа освен: Благодаря, че имах възможността да ви познавам, благодаря че успях да почерпя опит от вас и да науча какво е будител. Почивай в мир тренер. Поклон!" (Лъчи П.)

 

 "Тренер, благодаря Ви за всичко, което ми дадохте! Винаги ще останете огромна част от мен и отпечатъкът Ви няма да се заличи! Светъл път на най-прекрасния и истински човек, когото познавах с главно Ч!" (Цветослава Ангелова)

 

 "Не мога, не искам да повярвам... Стефи... Защо?! Несправедливо е...Все! Светът е различен без теб, приятелко. Вече! Изгуби Плевен, спорта, волейбола... Без усмивката ти, енергията, хъса да палиш спортуването у децата ни... А ние загубихме приятел във всичко и за всичко! Приятел с голямо сърце и най-добрата душа! И...все ще чакам обаждането ти, онова "след сряда". Обичам те, момиче...от цялото си сърце и завинаги! ЛЕТИ!! И много светлина по пътя ти!" (Зорница Добрева)

 

 "Казват, че добрите хора живеят сред нас, докато ги помним, а Вие никога няма да бъдете забравена, тренер! Благодаря Ви за всичко, което сте направили в частност за мен , както и за всички , независимо малки или големи , сегашни или бивши олимпийци , а също така за родителите! Каквото и да кажа за тренер Стефка Великова ще е малко ... Може би най - точното определение, което мога да дам за тази изключителна жена, е едноименният филм на режисьора Любомир Шарланджиев - "Най-добрият човек, когото познавам ". Не познавам по-амбициозен и в същото време толкова съпричастен човек като нея. Благодаря Ви за страстта, която запалихте в мен към волейбола, а след това и в баскетбола, за всички мили жестове, съвети и разговори и за всичката подкрепа! И най-вече, благодаря Ви, че бяхте пример за мен, за това какъв трябва да бъде един човек. Обичам ви! Ще ми липсвате много ! Почивайте в мир!" (Даниел Добрев)

 

400737910 1543878009751349 6980315921364106748 n

 

 "Думите не стигат, за да опиша тази непрежалима и толкова жестока загуба... Още повече, когато трябва да се говори в минало време... Тренер Стефка Великова, Вие не бяхте просто един обикновен човек или треньор, Вие бяхте модел за подражание, Човек, на който можеше да се разчита, Човек, който изслушваше всеки един проблем независимо чий е и отговаряше винаги с усмивка и съвет! Само виждайки Ви, ние, олимпийците - бивши и настоящи, се зареждахме от Вашата умопомрачителна и положителна енергия... Вие отдадохте толкова много усилия за развитие на волейбола в нашия скапан град, правехте всичко възможно да има отбори и въобще плевенски волейбол... Помагахте на нуждаещите се... УНИКАЛНО ХУБАВ И ДОБЪР ЧОВЕК, ЕДИНСТВЕН..."

 

 "Светъл да е пътят Ви, тренер! Благодарен съм, че имах възможността да се докосна до Вас, благодарен съм за всяка една тренировка, всяко едно състезание, всеки един разговор и съвет... Обичам Ви и неминуемо ще Ви пазя в сърцето си! Дълбок поклон пред Вас!!!" (Калоян Тодоров)

 

 "Поклон за тези хора! Тези трима човека бяха до нас във всеки един момент, помагаха ни, бяха ни като второ семейство. Те всеки ден ни показваха че има за какво да се борим, те ни помагаха с това всяка тренировка да научаваме по нещо ново и да вървим нагоре, не само във спорта но и в живота. Не мога и не искам да повярвам, че ви няма. Всеки който чуе за катастрофата се разтройва. Защо ли? Защото Стефка Великова беше човек с главно Ч. Освен това тя беше най добродушния човек който познавам. Човек който винаги беше с усмивка и вдигната глава. Тренер Стефка Великова винаги беше до мен, когато не вярвах в себе си и ми казваше "ти можеш". Благодарение на нея сега съм това което съм. Тя отвори страстта ми за волейбол за което съм много благодарна! Тренер Симеон Симеонов и Калоян Минков винаги бяха до нас караха ни се, но го правеха с добро искаха да станем добри волейболисти и добри хора. Който ги познава, знае за какво говоря! Бих им казала едно огромно БЛАГОДАРЯ за всичко на което са ни научили. Благодарна съм, че познавах всеки един от тях. Винаги ще сте в сърцата ни и ще ви обичаме! Нека почиват в мир и сега да са на по добро място." (Теодора Кардашлиева)

 

 "С натежало сърце Ви казвам последно сбогом. Вашите напътствия и подкрепа ни направиха не само добри състезатели, а и добри хора. Днес волейболният корт се усеща по-празен от всякога. Вашето наследство ще живее завинаги в уроците, които сте предали и спомените, които сме споделили." (Виктор Шопов)

 

 "Дано сте на по-добро място! Вие бяхте идол не само за моята дъщеря, но и за стотици деца. Няма да забравя часовете, в които говорихме за клуба, за спорта, за Поли. Дълбок поклон и съболезнования на семейството Ви!" (Владислав Монов)

 

 400268312 10210678897685359 6082374461456982869 n

 

 "Днес изгубихме един уникален човек, нашия треньор, нашата втора майка, нашия мотиватор, нашия съветник, наш верен приятел. Човек с огромно сърце, даващ без да иска в замяна, човек с главно Ч. Думите не стигат да опиша болката, която чувствам. Тренер, Вие ме отгледахте като ваше собствено дете, помагахте ми във всяко едно начинание, Вие запалихте в мен страстта към волейбола и благотворството, Вие сте част от моето семейство. Днес съм това, което съм благодарение на Вас. Благодарение на вас има надежда за волейбола в Плевен и ние ще продължим вашето дело. Благодаря Ви за всичко! Почивайте в мир. Завинаги в сърцата ни. Калоян Минков и Симеон Симеонов - прекрасни млади хора, които имаха много още да дадат на света. Ще ни липсвате момчета! Почивайте в мир!" (Патрисия Първанова)

 

 "Днес не е тъжен ден, днес е ден на тишината. Онази, от която те страх, в която не искаш никога да се изоваваш сам. Днес ангелите на небето станаха с един повече, защото един отдаден на спорта и града човек каквато беше Стефка Великова си отиде от този свят. Не ми се плаче, крещи ми се, но не мога! Съболезнования! Почивай в мир! Ще те помним винаги!" (Виктория Петрова)

 

 "След като разбрах за случката изгубих ума и дума. Тренер вие бяхте както невероятен спортист и треньор, така и невероятен Човек и пример за подражание. Без вашите напътствия и насоки нямаше да съм човека, който съм днес! Вие бяхте като втора майка не само за мен, но и за всички млади и големи, минали и настоящи играчи на ВК "Олимпиец". Вие вярвахте в мен и ми помагахте да продължавам напред дори и в моментите в които аз самия нямах вяра в себе си. Без вас и вашите усилия нямаше да има място за развитие на млади таланти в Плевен. Мога да каже, че имах голямата чест и удоволствие да ви познавам.Мони и Коки бяха невероятни амбициозни и талантливи млади хора.Те си тръгнаха твърде рано от този свят. Тръгнаха си с много неосъществени мечти и качества, които можеха да предадат на младите олимпийци. Съболезнования на всички близки на загиналите! Поклон пред светлата Ви памет! Ще останете завинаги в нашите сърца!" (Божидар Гетов)

 

 

 "Много тъжна вест! По нелеп начин ни напусна една голяма жена, която направи много за младите хора на Плевен и спортен клуб "Олимпиец" Плевен, както и две млади момчета, спортисти от клуба! За винаги ще остане в съзнанието ми тази жена с огромно сърце, даваща всичко от себе си за развитието на младите хора. Стефка Великова беше като майка за много от тези млади хора! Да почива в мир и дано да е на по - добро място! Моля, ако от клуба или близките и събират пари за мемориална плоча или паметник, да излязат с информация? Ще се включа скромно, но от сърце за да помогна, защото тя заслужава и трябва да се помни вечно добротата и свършеното от Стефка Великова! Съболезнования към близките ѝ! Нямам думи!!!" (Слави Михайлов)

 

 "Поднасям своите искрени съболезнования на семействата и близките на треньорката и президент на волейболен клуб „Олимпиец" Стефка Великова и играчите на отбора Симеон Симеонов и Калоян Минков, които загубиха живота си при автомобилна катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Загубата е изключително тежка за Плевен! Отиде си един невероятен човек, спортист и треньор, отидоха си две млади момчета. Няма думи за болката от тази загуба." (д-р Валентин Христов, кмен на град Плевен).

 

"В такива черни моменти думите са безсилни да изразят загубата, дълбоки съболезнования към близките. Споменът за трагично загиналите остава в сърцата ни, а техните постижения няма да бъдат забравени." (Димитър Илиев, министър на младежта и спорта)

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни