Петък, 10 Март 2023 09:37
„С волейбол на училище“ зарадва децата от Омуртаг
Снимка: bvf.bg

С усмивки, добро настроение и много нови топки за тренировки завърши срещата в град Омуртаг от мащабната кампания "С волейбол на училище", организирана от Българска федерация по волейбол (БФВ) и под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

 Основно училище "Акад. Даки Йорданов" в град Омуртаг бе домакин на поредното издание на проекта, който цели популяризиране на волейбола като спорт сред подрастващите и предизвика огромен интерес сред всички ученици. Момичетата и момчетата от града бяха нетърпеливи за среща с големите имена на българския волейбол. 

 Лично кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов посреща волейболната делегация в лицето на президента на БФВ Любо Ганев, вицепрезидента Давид Давидов, административния директор Станислав Николов, председателя на Комисията за Детско-юношески волейбол към БФВ Евгени Иванов и Николай Иванов, който е член на Комисията за ДЮВ и на Треньорската. 

 

59-1

 

 Учениците бяха нетърпеливи да покажат своите умения по волейбол и определено имаха с какво да впечатлят. Почти всички деца от местния волейболен клуб Омуртаг са възпитаници на ОУ "Акад. Даки Йорданов", а волейболът е любимият спорт в училището.

 Неслучайно на последните проведени държавни финали на Ученически игри през 2019 г. (заради пандемията не са провеждани последните 3 години) те печелят титлата при момчетата, а при момичетата завършват на четвърто място.

 

60-1

 

 Към момента от училището над 60 деца между 5-и и 7-и клас тренират волейбол. Основна заслуга има Андрей Йорданов, който освен преподавател в местното училище, е треньор и председател на ВК Омуртаг. Именно той се бе погрижил и за перфектната организация и домакинство на събитието "С волейбол на училище".

 Децата показаха специална стена, на която грижливо пазят волейболните си успехи и спомени. Една от снимките там е със специална стойност. На нея е бившият капитан на мъжкия национален отбор Виктор Йосифов, който е родом от Омуртаг. Именно като ученик на ОУ "Акад. Даки Йорданов" той прави и първите си стъпки във волейбола, а с негови заслуги училището за първи път става шампион при учениците през 2000 г.

 

61-1

 

 Училищното ръководство запозна волейболната делегация със спортната база, с треньорските методи и качествата на децата. След това кметът на общината инж. Ешреф Ешрефов връчи специален плакет на президента на БФВ Любо Ганев в своя кабинет и гарантира, че ще продължи доброто партньорство/сътрудничество с волейболния актив на Омуртаг за възпитаване на спортна култура у подрастващите и за създаване на шампиони.

 

3-1

 

 С посещението в град Омуртаг кампанията продължава своето турне, чиято основна мисия е да покаже, че образованието и спортът вървят ръка за ръка. Проектът "С волейбол на училище" на Българската федерация по волейбол се превърна в любим на хиляди български деца и предизвиква много емоции и положително настроение в различни точки от страната.

 

2-1

 

 Проектът "С волейбол на училище" се изпълнява в сътрудничество с Европейската конфедерация по волейбол като част от инициативата SchoolVolleyball, съфинансирана от Европейската комисия.

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите на проекта: Столична община, София – Европейска столица на спорта, РУО София-град, Министерство на младежта и спорта и фондация "За пример".

 

5-1