Сряда, 25 Август 2021 19:25
Германия завърши с категорична победа на Евроволей в Пловдив
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Волейболистките на Германия завършиха с категорична победа в група В на Европейското първенство в Пловдив. Момичетата на треньора Феликс Козловски се наложиха над Испания с с 3:0 (25:13, 25:17, 25:21) в петия си мач в зала „Колодрума“.

Така Бундестъмът е втори във временното класиране с четири победи, една загуба и 11 точки. Позицията е преди последния мач от груповата фаза, в който България среща Полша. Победа на „лъвиците“ с 3:0 или 3:1 ще доведе до въртележка и нашият тим ще завърши като първенец, а германките ще останат трети.

Испания приключи участието си на Евроволей. Съставът зае пета позиция с една победа, четири загуби и 2 точки, като отпада от по-нататъшната надпревара, заедно с Гърция, която е последна без успех.

В този мач интрига нямаше, а разликата в класите бе голяма. Германките играха стабилно и спечелиха тригеймовата победа за 68 минути, като дадоха само 41 точки на съперника.

 

Българска федерация по волейбол изказва благодарност към своите партньори: Лидл, Деворекс, Спорт Депо, Министерство на туризма, Община Пловдив, Министерство на младежта и спорта, Спортен тотализатор.