Понеделник, 10 Май 2021 19:50
Волейболните националки: Надяваме се да играем пред публика на Европейското в Пловдив
Снимка: Бончук Андонов

Елица Василева: Ще бъде много хубаво лято

Емилия Димитрова: Като се събрахме се чувствах като на първия учебен ден

Христина Вучкова: Доживяхме голям форум в България и нямаме търпение

 

Момичетата от женския национален отбор по волейбол Елица Василева, Христина Вучкова и Емилия Димитрова обявиха, че силно се надяват да могат да играят пред публика мачовете си от Европейската златна лига и най-вече от Европейското първенство в Пловдив.

„Надявам се единствено да имаме публика, дори да е 30, 40 или 50% от капацитета. Дано зрителите имат възможност да ни гледат, защото в празна зала реално това не е домакинство. Домакинството го прави публиката. Затова силно се надявам поне определен брой хора да могат да идват и да ни подкрепят“, заяви Елица Василева.

 

thumbnail IMGM4063

 

„Всичко около мен стискат палци да можем да изиграем мачовете си от Европейското първенство пред публика и да усетим емоцията. Атмосферата в Пловдив е страхотна, имала съм щастието да играя там Шампионска лига – беше уникално. Ако може поне 50% от капацитета на залата да е с фенове, ще е супер“, добави Христина Вучкова.

thumbnail IMGM4133

Емилия Димитрова заяви, че събирането с момичетата след дългата пауза заради пандемията от COVID-19, допълнено от тръпката около предстоящото домакинство на Европейското първенство я е накарало да изпита емоции като от първи учебен ден.

 

thumbnail IMGM4111

 

„Чувствах се като на първия учебен ден. Емоцията отново да се съберем в България, знаем какво ни предстои и отговорностите си. Емоцията е страхотна и остава да си свършим работата и да постигнем това, за което жадуваме“, каза Емилия Димитрова.

Елица Василева заяви, че момичетата са готови да отговорят на очакванията, които неминуемо се увеличават, когато играеш на родна земя.

„Това е много хубава отговорност, която получаваме и сме готови да я приемем. Мисля че ще бъде много хубаво лято“, каза Елица Василева.

Тя бе категорична, че целта в Златната лига е нейното спечелване, но допълни, че е жалко, че тя няма да ни даде възможност да се класираме за Волейболната лига на нациите.