Понеделник, 10 Май 2021 15:30
Любо Ганев: Поздравявам момичетата, те заслужават да са на Европейско първенство
Снимка: Бончук Андонов

Националният отбор на България за девойки под 16 години се представи отлично на европейската квалификация в София и след две чисти победи над Естония и Финландия спечели турнира, а с това и място на ЕвроВолей 2021 в Унгария и Словакия. Президентът на БФВолейбол Любо Ганев изрази задоволство от постигнатия успех и заяви, че ръководството на федерацията ще направи всичко възможно, за да осигури добра подготовка за волейболистките преди финалите на шампионата.

- Реализирахме две чисти победи на евроквалификацията. Като президент на БФВ доволен ли сте от представянето на момичетата?

- Доволен съм и специално дойдох да ги поздравя. Те заслужават да бъдат на Европейско първенство. Поставихме им задача да се класират в шестицата на шампионата, за да може догодина да участват и на световно първенство. Ние като федерация ще подсигурим всичко нужно за треньорския щаб, за да бъде проведена качествена подготовка. Казах, че желанието ни е най-подготвените състезателки да бъдат повикани, за да може това поколение тепърва да трупа повече победи и самочувствие. И да участва на всички възможни първенства.

 

thumbnail IMGM3655

- Спрямо предишната квалификация има ли израстване в този отбор?

- Има. Даже и на първия турнир в Сърбия можехме да спечелим, просто един от най-важните мачове не успяхме да го изиграем по най-правилния начин. Но ние като федерация направихме всичко възможно да вземем това домакинство на евроквалификацията. Радвам се, че я спечелихме, защото тези състезателки го заслужават. Ние като ръководство се фокусираме много върху подрастващите и участието на всеки един отбор на големите международни форуми.

 

thumbnail IMGM3676

 

- Целта е място в шестицата. Смятате ли, че тимът ни се развива и има сили да бъде сред най-добрите?

- Мисля, че момичетата имат всички предпоставки да го постигнат. Но всичко зависи от тях. От подготовката и сработването на игрището. Точно за това работим - да подсигурим всичко необходимо, за да могат те да имат всички условия да отидат там и да се представят по най-добрия начин.