Неделя, 09 Май 2021 21:00
Диян Боюклиев: Видяхме върху какво трябва да работим
Снимка: Бончук Андонов

Националният отбор на България за девойки под 16 години спечели като домакин група В от европейските квалификации и се класира за ЕвроВолей 2021 в Унгария и Словакия. Старши-треньорът Диян Боюкиев изрази задоволството си от постигнатия успех и заяви, че този турнир е послужил да се види върху какво има да се работи преди спора за титлата в Европа.

- Честита победа! Преди втория мач казахте, че излизате за категоричен успех срещу Финландия. Направихте го. Доволен ли сте?

- Благодаря. Доволен съм естествено. Не дадохме на съперника да противодейства. Може би в началато на мача имаше леко подценяване. Но и двата отбора - Естония и Финландия, играха значително по-добре срещу нас, отколкото в мача помежду им. А и като първи двубой може би от напрежение не се представиха толкова добре, както сега. Важното е, че нашите момичета издържаха, показаха какво могат. Естествено имаме резерви в някои елементи. Хубвото е, че видяхме върху какво трябва да работим преди Европейското първенсто.

thumbnail IMGM3621

- Върху какво трябва работите?

- Може би върху синхрона в играта в центъра. Също така върху посрещането. Но предвид, че е женски волейбол и са девойки, това са винаги най-големите проблеми, особено в България. Нищо ново, но смятам, че до Европейското първенство ще успеем да се справим.

 

thumbnail IMGM3633

- На миналата квалификация концентрацията малко ни куцаше. Сега може ли да се каже, че е на по-добро ниво?

- Тогава играхме срещу доста по-сериозни отбори. Да, може би ни липсваше концентрация, малшанс и класа. Но да не забравяме, че Турция и Сърбия при жените са сред най-добрите в света. И не само женските отбори, а и при девойките. Така че двата турнира не могат да се сравняват, но определено имаме напредък в много неща.

 

thumbnail IMGM3676

- Какво си пожелавате за европейското и какви са ви амбициите?

- Най-напред си пожелавам момичатата да са здрави и да направим една пълноценна подготовка. Амбиции естествено има, но ще ги запазим за нас. Г-н Ганев събра отбора, поздрави момичетата, но смятам, че трябва да си остане за нас какво си говорихме.